Styrk immunforsvaret med vilde urter og skovfit


        skovfit 2 
Årets første urtevandring fandt sted i lørdags (d. 18. April) ved Bøllemosen i Skodsborg.
 
Jeanett Debb, der er konceptudvikler og daglig leder af skovfit.dk , var ellers i tvivl om det kunne lade sig gøre, at få årets første udflugt til skovens vilde supermarked skudt Coronasikkert i gang. 
Hun var dog ikke i tvivl om, at det mere end nogen sinde, er aktuelt at få styrket sundheden og ikke mindst immunforsvaret i en usikker og sårbar tid. Og er der noget, der emmer af vitaminer og mineraler, er det naturens udvalg af urter og planter, der findes overalt, hvor det er helt ok at hamstre løs. De fleste af de urter der samles med Jeanett i spidsen for en urtevandring, er nemlig det, mange ville kalde ukrudt, og derfor er det både helt i orden, ganske gratis og utrolig sundt at finde supplement til eget sunde vilde køkken i naturen. 
 
Hvor, hvordan og hvad kan de - de urter? 
Ja det får man at vide på en guidet tur, som altså denne gang var beriget af et smukt vejr og med mange forårsskud i adskillelige variationer og afskygninger, der havnede i deltagernes medbragte kurve.

skovfit.dk i Skodsborg er ellers p.t. lukket ned, som så meget andet i disse tider. Både for træning i skoven samt foreningens mange events under åben himmel. Men da den planlagte Urtevandring - for tiden før Corona - dukkede op i kalenderen, og folk begyndte at spørge, om ikke det kunne være helt på sin plads at gennemføre, tænkte Jeanett, at det måske var ok at lade et hold på 10 stk tage med. 
Det gik  meget hurtigt med at få afsat pladserne, og på selve dagen dukkede der endda et par ekstra op.

Ups - er vi er for mange
Men en rask beslutning om, at det nok var ok med en spredt gruppe i skoven, og med afstand, fortælling om folkemedicin, overtro, vilde opskrifter og afsluttende med  skovsnaps til alle, blev det en skøn dag med forsikring om, at der vist skulle flere vilde urte-datoer i kalenderen.

Kommende urtevandringer
Torsdag d. 7. maj kl. 16.00 -18.00 - Urtevandring skov Skodsborg

Lørdag d. 23. maj kl. 11.00 -13.00  -Urtevandring strand Skodsborg
 
Flere kommer da efterspørgelsen heldigvis er stor.
 
TRÆN MED NATUREN
skovfit.dk åbner igen for holdtræning i skoven ved Skodsborg station søndag d. 10. Maj.
 
  • Så ser vi til den tid, om der kun er plads til 10 deltagere pr. hold. I så fald må vi løse det, siger Jeanett Debb. 

Skulle man have lyst til at træne i naturen på hold, som dækker bl.a. blød skovfit, skovfit for alle, turbo/styrke og løbehold, så er det muligt at komme forbi til en prøvetime. Men pga de strikse restriktioner ifm Corona, er det vigtigt at melde sin ankomst inden på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Se holdliste på skovfit.dk 

Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794