Foreningen Bakkehuset i Vedbæk – samtale med Anne Grete Swainson om håndteringen af Coronakrisen.


Anne Bakkehuset 

Vores hus har nu været lukket for aktiviteter både indendørs og udendørs siden 12. marts, og vores mere end 400 medlemmer er meget opsat på at genoptage aktiviteterne hurtigst muligt. Vi er i løbende forbindelse med kommunen, som jo ejer bygninger, have mv, og følger i øvrigt myndighedernes vejledninger.

Forsigtig genoptagelse af udendørs aktiviteter

Det betyder, at de udendørs hold, som har færre end 10 deltagere, så småt er begyndt igen, og at vi prøver at finde modeller til, hvordan de større motionshold, hvoraf de fleste ledes af professionelle trænere, kan begynde, måske med en form for opdeling. Vi må nok vente, til myndighederne lemper kravet til antal deltagere, så vi følger situationen nøje.

Selve huset, herunder Caféen, vil næppe kunne åbnes foreløbig, men vi overvejer sammen med huslederen, om der kan laves laves mad, så vi kan hjælpe de ældre, der plejer at komme i Caféen hver dag. Mange af dem bor alene i de beskyttede boliger, Bakkehaven, der ligger lige ved siden af Bakkehuset.

Nu, hvor sommeren er på vej, planlægger vi at forlægge nogle af de aktiviteter, der plejer at finde sted i vores gymnastiksal til haven og terrasserne. Det kunne være qi-gong, forskellige former for gymnastik og yoga. Vi er i kontakt med alle vores aktivitetsledere for at finde optimale løsninger. Det afhænger også meget af vejret, men vi arbejder på det. Heldigvis er det jo ved at være feriesæson, så nogle af aktivitetslederne for studiekredse o.l. har allerede annonceret tidligere, at de holder ferie i en længere periode. Så håber vi, at vi kan komme tilbage til en normal situation efter sommerferien.

Aktivitet under Corinakrisen

Mens Bakkehuset har været lukket, har vi løbende været i kontakt med medlemmerne ved mails og sms´er og telefonopringninger til dem, der ikke er digitale, ligesom der er kontakt mellem de forskellige netværk, der er skabt i huset. Også enkeltpersoner holder kontakten med hinanden.

Bestyrelsen holder Skype-møder med deltagelse af huslederen og kommunens centerchef for Hjemmepleje og Aktivitetstilbud, og vi bruger mails og telefoner. Vi har udsendt et særnummer af BakkehusNyt, hvor vi blandt har opfordret medlemmerne til at fortælle os, hvordan de oplever denne periode,

En enkelt motionsgruppe med ca. 40 deltagere har fortsat deres træning uden trænere på den måde, at de, der har fundet det forsvarligt, dvs.. ca. halvdelen, er mødtes i to grupper og på to forskellige steder, så de ikke har været flere end 10 og har holdt stor afstand.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794