Coronafortællinger: Det Rullende Korps og Blixen Klub Rudersdal, Tirsdagsklubben.


                 Blixen tirsdag

Frivilligcentret har talt med Marianne Leth Jørnø om Coronakrisen. Hun er med i Det Rullende Korps, som er en gruppe frivillige, der deltager i arrangementer på plejecentre og daghjem, hjælper med at skubbe kørestole og deltager i socialt samvær med beboerne.

Marianne fortæller, at hun tror, det har lange udsigter, før Det Rullende Korps starter op igen. Alt er indtil videre aflyst. Der skulle have været fælles morgenhygge med de frivillige i starten af maj, men det er aflyst. De har sendt mail ud til både frivillige og plejecentrene om, at alt er aflyst. Det Rullende Korps vil selvfølgelig gerne hjælpe i det omfang, det er muligt, hvis de bliver kontaktet af plejecentrene. Men lige nu er det kontakten til beboernes pårørende, der er fokus på, og hun mener, at der nok ikke er mulighed for de aktiviteter, Det Rullende Korps deltager i pt.

Marianne er også med i Blixen Klub Rudersdal, Tirsdagsklubben - hvis formål er at udgøre et netværk for kvinder (60+), som ønsker inspiration til et aktiv seniorliv gennem socialt samvær, engagerende foredrag, debat, arrangementer og udflugter.

Her har styregruppen hver uge sendt en mailhilsen ud til alle medlemmer, som en måde at være med til at bevare humøret. Hver mail har et link ud til noget, man kan se, prøve eller gøre. Gerne farverige links, så der sker noget. Det kan f.eks. være noget motionsrelateret, koncerter/musik, smukke ruter i naturen osv. På Facebook har de opfordret til at kommentere med links og oplevelser. Håbet var, at nu hvor man ikke kan mødes og have socialt samvær som ellers, så kunne Facebook ligesom danne grundlag for en ny måde at være sammen på.

Lotte Rasmussen, der er formand for Tirsdagsklubben, fortæller:

  • Vores Blixen medlemmer ser ud til at være glade for initiativet, som viser, at "Blixen Klub Rudersdal – tirsdag" stadig er i live og fremme i skoene. Tiltagene for de 170 medlemmer er iværksat for “at holde modet oppe” ved at gøre noget ekstra for de medlemmer, der bor alene, og som er ret isoleret på grund af COVID-19, især dem, der ikke har børn og børnebørn.

Marianne synes, Coronakrisen er tragisk, men at selv frygtelige kriser med ødelæggende konsekvenser for mange mennesker, kan bidrage med nye perspektiver. Hun synes samfundet længe har kørt i et alt for højt tempo. Situationen nu gør, at samfundet helt automatisk går ned i tempo, "Mon ikke det er sundt?" spørger hun. "Men meget sørgeligt, at så mange mennesker skal betale så høj en pris."


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794