Rudersdal går sammen


rudersdal gr sammen

Ny facebookgruppe fra Frivilligcenter Rudersdal gør det nemt at komme til at gå tur sammen med andre.

Kan du lide at gå tur? Og vil du gerne gå sammen med andre? Så kan du få glæde af den nye facebook-gruppe Rudersdal Går Sammen, som Frivilligcenter Rudersdal har etableret.

Her kan du se opslag om ture fra faste gå-grupper, og du kan selv slå en tur op for voksne og familier. Frivilligcentret har etableret gruppen og et overblik over gå-grupper på hjemmesiden for at gøre det nemt at komme ud og gå sammen med andre.

  • Vi vil gøre det nemt at finde gåture for alle, som trænger til at røre sig i fællesskab med andre. Gang er godt for fysikken og den mentale sundhed bliver bedre, når vi gør noget aktivt sammen med andre, siger Lisbeth Eckhardt-Hansen, leder af Frivilligcenter Rudersdal.

Frivillig tovholder

Mette Jersild Olsen er frivillig tovholder for facebookgruppen og projektet. Hun finder de eksisterende grupper, inviterer dem ind i fællesskabet og hjælper nye grupper i gang. Og så er hun selv uddannet gå-vært fra DGI og slår hver måned ture op fortrinsvist i Trørød.

  • Jeg savnede sådan en gruppe, da jeg kom tilbage til Rudersdal efter at have boet mange år i USA. Jeg elsker at gå tur, og det rigtigt godt, hvis man gerne vil lære nye mennesker at kende og stifte nærmere bekendtskab med alle de vidunderlige steder, der er i Rudersdal, siger Mette Jersild Olsen om baggrunden for at engagere sig i projektet.

Mette startede den første Gå-Gruppe i Trørød, og hun går stadig med, selvom gruppen efterhånden er blevet selvkørende. I dag bruger hun også sin frivillige tid til at starte nye selvstændige ture og hjælpe nye grupper i gang.

  • Det er så nemt at gå. Alle kan være med. Man bliver i godt humør og så er det oven i købet sundt. Det eneste man har brug for er et par gode travesko, så jeg håber, at det nye overblik over gågrupper og ture får mange flere ud på stierne, siger Mette Jersild Olsen.

Seks første grupper

I dag er der seks faste grupper, der slår ture op med jævne mellemrum i Rudersdal Går Sammen. Antallet af grupper og ture vokser hele tiden, og du kan selv sætte nye grupper i gang med hjælp fra Frivilligcenter Rudersdal.

Vil du være gå-vært?

Alle, der har lyst til det, kan blive vært for en ny gruppe. Frivilligcentret hjælper nye grupper i gang i samarbejde med DGI projekt ”Bevæg dig for livet”.

Nye værter får konkret hjælp til at komme i gang af aktivitetsleder Mette Jersild Olsen, som både hjælper med at finde egnede ruter, forsyne værten med en startpakke og sikre den fortsatte inspiration med erfaringsudveksling og temadage.

Mere information

Find facebookgruppen på www.facebook.dk Rudersdal går sammen – vil du gå med? Få overblik over alle gå-grupper på www.frivilligcentret.dk

Hvis du er interesseret i at være med til at starte gå-grupper i Rudersdal kan du kontakte centerleder Lisbeth Eckhardt-Hansen på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Fakta: Gang er godt

Gang virker for både det fysiske og det mentale helbred. Forskerne har dokumenteret, at gang styrker muskulatur, led, sener og sansemotorik. En rask gåtur forbedrer opmærksomhed, koncentration og hukommelse og modvirker stress og depression. Du husker bedre; får mere overskud, kommer i bedre humør. Kredsløb bliver bedre, kropsvægten stabiliseres eller minimeres og nattesøvn bliver bedre - og når du går sammen med andre, så går snakken på hyggeligste måde.

Fakta: 6 første gågrupper er med i Rudersdal Går Sammen

Birkerød Stavgangsforening går onsdage og søndag kl 10.00 www.birkeroedstavgang.dk

Trørøds Gå-Vært opslår ture på ca 5 km. fortrinsvis mandage kl 10, onsdage kl 19 og fredage kl 10. Find ture mv på Trørød Gå-værts facebook-side. 

Gigtforeningens og Kræftens Bekæmpelses gå-gruppe mødes Teglporten 11 i Birkerød hver torsdag kl. 13 minus helligdage.

Ældre Sagen går 7-9 km den første og tredje tirsdage i hver måned (minus juli). Turen starter kl 10. Tjek mødested for hver tur her.

Naturen Kalder - Bevæg dig for livet går 10-12 km hver lørdag kl. 14.00 www.facebook.dk Gruppen hedder ’Naturen kalder – bevæg dig for livet’.

Daghjem Skovvang (Demente). Vandreture 2 gange om ugen og visitation er nødvendig.

Vedbæk Walkers. Information fås på Vedbæk Walkers facebook-side. 

 

Frivilligcentret opdaterer oversigten på www.frivilligcentret.dkSkriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794