Nyt seniorfællesskab skudt i gang i Birkerød med solskin og højt humør


      Seniorfllesskab 2020

Coronakrisen har medført, at mange seniorer i lang tid har isoleret sig, og har måtte lide et stort socialt afsavn. Derfor har Frivilligcentret i samarbejde med boligselskabet Birkebo oprettet et nyt seniorfællesskab i Birkerød sammen med boligselskabets afdelingsbestyrelser. I forrige uge kunne Frivilligcentret så invitere til hyggeligt arrangement med støtte fra Foreningen Velliv.

  • Vi vil rigtig gerne være med til at skabe lidt glæde oven på en svær tid, og vi var så spændte på, om vi ville nå ud til seniorerne og om de havde lyst til at dukke op. Men det er gået over alt forventning, fortæller Anette F. Helland, som er projektleder i Frivilligcenter Rudersdal.

Torsdag d. 25. juni lød startskuddet på det nye seniorfællesskab i Birkerød, og det blev en festlig eftermiddag med kaffe, jordbærtærte og musikalsk underholdning med Kurt Senfer, der sang gode gamle danske sange og fortalte små underholdende anekdoter. 40 mennesker deltog i arrangementet, som blev taget imod med stor glæde.

Arrangementet er det første i en række, der skal give seniorerne muligheden for at mødes med deres naboer og få et tættere naboskab.

Den boligsociale vicevært i Birkebo, Simon Svan Thomsen, fortæller:

  • Jeg har snakket med flere af vores beboere, som alle var rigtig glade og tilfredse med arrangementet. Alle har ytret, at de glæder sig til det kommende grillarrangement i august måned. Her håber vi på, at alle igen vil deltage, samt tage flere seniorer med. Jeg snakker med mange i min hverdag som boligsocial vicevært, så jeg spreder også de gode rygter.

Fremover vil der afholdes hyggelige arrangementer mindst én gang om måneden.

Havekaffe i Holte

Seniorerne fra boligselskabet Holtegårds Jorde mødtes for første gang efter Corona-isolationen i forrige uge, og det var et festligt og et forsigtigt møde med havekaffe, jordbærtærter og fællessang ledsaget af håndsprit og godt humør. Birgitte Jacobsen fra Mariehøjkoret spillede dagen ekstra festlig, og der blev sunget med på ’Plante smil og plante solskin’ og de fleste sange i sanghæftet.

Tak til Velliv Foreningen for at støtte projektet, hvor Frivilligcenter Rudersdal etablerer havekaffe i boligområder i Holte og Birkerød i tæt samarbejde med boligselskaberne.

     Kurt Senfer  Seniorfllesskab2 2020


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794