Ny formand for Frivilligcenter Rudersdal


                                Preben Etwil formand

Vi skal have flere med, hjælpe nye initiativer frem og være meget bedre til at vise, hvordan frivillige hver dag gør en forskel for deres medmennesker, og de sager, som de brænder for, siger Preben Etwil, der er ny formand for Frivilligcenter Rudersdal.

Preben Etwil er netop valgt som ny formand for Frivilligcenter Rudersdal, hvor han skal være med til at styrke det frivillige miljø i Rudersdal.

Frivilligcentret er i vækst, og er i dag et stærkt samlingspunkt for 83 frivillige foreninger og en række personlige medlemmer. Som knudepunkt for frivillighed viser centret vejen til fællesskaberne, og udvikler det frivillige miljø. Her er der hjælp og sparring til medlemmerne, hjælp til at igangsætte nye aktiviteter, overblik over foreninger, frivilligjob, selvhjælpsgrupper, kurser og frivilligaktiviteter.

Med Preben Etwil får centret en erfaren leder med benene solidt plantet i den frivillige muld, og med erfaring fra frivilligt arbejde på gulvet.

Preben Etwil er formand for Hemingway Club 3 i Rudersdal samt bestyrelsesmedlem i og tidl. formand for Birkerøddernes Løbeklub. Han har derudover været aktiv i forskellige foreningssammenhænge bl.a. i Socialpolitisk Forening og Projekt Udenfor (for hjemløse). Preben er er uddannet økonom, og har været kontorchef i Danmarks Statistik. Han har tidligere været formand for Socialdemokratiet i Rudersdal, men er i dag partiløs.

  • Jeg er beæret over, at medlemmer og bestyrelse har tillid til, at jeg kan løfte opgaven, og jeg vil gøre, hvad jeg kan for at styrke fællesskaberne, der allerede er og give liv til endnu flere i lokalsamfundet, siger Preben Etwil.

Preben Etwil overtager posten som formand fra Søren Grotum, der har været formand for Frivilligcenter Rudersdal i syv år og medlem af bestyrelsen i yderligere fire år.

Bestyrelsen

Frivilligcentrets bestyrelse består Erik Kristensen fra Røde Kors; Lene Stener, personligt medlem; Anne-Sofie Kvist, Rudersdal Bevægelsesakademi; Per T Christensen, Ældre Sagen; Anette Rosholm, Verdensmål i Hverdagsliv; Nada Naanaah, Dansk Syrisk Kulturforening og Preben Etwil. Suppleanter er Morten Gade, Børn i Birkerød og Jack Otto Kristensen, Rudersdal Kulturparaply.

FC bestyrelse 2020

Nada Naanaah, Erik Kristensen, Anette Rosholm, Preben Etwil, Per B. Christensen, Lene Stener (Anne-Sofie Kvist er fraværende på foto).

Uafhængig forening

Frivilligcenter Rudersdal er en selvstændig forening. Centret bliver støttet økonomisk af Rudersdal Kommune, staten og private fonde. 83 foreninger er medlemmer af frivilligcentret. Foreningerne favner bredt og rummer alt fra sociale tilbud til børn og familier, til handicappede, patientgrupper og pårørende til genbrug og aktiviteter for flygtninge. Biavlerne er medlemmer side om side med Ældresagen og Røde Kors. Kalorie-Klubben laver mad og Værktøjskassen samler handy-mænd, der kan give trængende en hånd med praktiske opgaver. Nye frivillige foreninger kan blive medlemmer af centret for 150 kroner om året. Private medlemmer betaler 75 kroner.

Vil du være frivillig?

Der er altid brug for nye frivillige i en af de mange aktiviteter. Du er velkommen til at kontakte frivilligcentret, hvis du selv vil gøre en forskel, blive klogere på livet og være med i et fællesskab. Du kan også tjekke aktuelle frivilligjobs på www.frivilligcentret.dk/bliv-frivillig.

Reception den 3. september:

Der er mulighed for at tage afsked med Søren Grotum og hilse på den nye formand Preben Etwil til en reception torsdag den 3. september fra 15.00-17.00 i Frivilligcenter Rudersdal. Tilmelding til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. – sidstnævnte er desværre nødvendig pga. Covid-19 situationen.

Mere information hos

Bestyrelsesformand Preben Etwil - tel: 4582 2552

Centerleder Lisbeth Eckhardt-Hansen på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - tel: 4589 0056


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794