Sammen om røgfri fremtid


           rgfrifremtid

Brede smil og Corona-hilsen besegler den nye samarbejdsaftale om Røgfri Fremtid, som Frivilligcentrets formand, Preben Etwil, og Kræftens Bekæmpelses formand i Rudersdal, Sri Sai Das, netop har underskrevet.

  • Som frivillige og partnere har vi i dag sagt ja til Kræftens Bekæmpelses invitation til at gå sammen om at få flere med på ideen om en røgfri fremtid her i Rudersdal, siger Preben Etwil.

Sri Sai Das glæder sig over opbakningen fra det frivillige miljø, for der er god brug for at sætte ind.

  • Hver dag begynder 40 børn og unge at ryge. Det skal vi gøre noget ved. Derfor har Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden etableret partnerskabet Røgfri Fremtid, hvor målet er et samfund, hvor ingen børn og unge ryger, og hvor færre end fem procent af den voksne befolkning ryger i 2030.

Kræftens Bekæmpelse inviterer alle, der vil bakke op om Røgfri Fremtids mål, til at blive en del af bevægelsen. Der er allerede næsten 235 virksomheder, ministerier, styrelser, interesseorganisationer, forskningsinstitutioner, kommuner, regioner, festivaler, skoler og idrætsforeninger, der er partnere - inklusive Rudersdal Idrætsråd, Furesø Golfklub, Fodboldklubben BSV2016, Skjold Gymnastikforening, Boldklubben Skjold, SIGMA SWIM, DGI, DIF, og mange andre sportsklubber. Og der er plads til flere.

  • For at nå frem til en røgfri fremtid i 2030 skal den folkelige opbakning vokse, så mange flere arbejder for et samfund uden røg. Derfor er netværk, lokalkendskab og lokale indsatser helt afgørende i forbindelse med kampagner. Fælles lokale aktiviteter kan sætte gang i debatten om en røgfri generation, siger Sri Sai Das.

Hvad forpligter man sig til som partner?

Partenere skriver under på at ville støtte visionen om et røgfrit Danmark og tilslutte sig Røgfri Fremtids hovedbudskaber, som er:

  • Børn og unge har ret til at vokse op uden røg, og sammen tager vi ansvar for, at det bliver muligt.
  • Sammen vil vi skabe en røgfri fremtid, hvor flere børn og unge får bedre muligheder for at skabe sig et sundt og godt liv.
  • Sammen vil vi sikre, at færre ryger, så færre bliver syge af tobaksrøg.

Der er INGEN finansielle omkostninger ved at indgå i partnerskabet - og man kan til enhver tid træde ud igen.

Mere information her.

 


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794