Flere penge til Frivilligcentret


Preben og Kristine

Kristine Thrane, formand for udvalget for Kultur og Fritid og Preben Etwil, formand for Frivilligcenter Rudersdal, glæder sig over, at der er blevet flere penge til frivilligheden. Frivilligcenter Rudersdal fik nemlig løftet grundtilskuddet med 150.000 kroner årligt, da budgettet for 2021 blev vedtaget af 22 ud af kommunalbestyrelsens 23 medlemmer den 7. oktober 2020.

  • Jeg er glad for, at Socialdemokratiets forslag om en merbevilling til Friviligcentret er kommet med i årets budgetforlig. Vi har igennem mange år ligget lavt i forhold til kommuner, vi normalt sammenligner os med, så det er dejligt, at vi nu kan anerkende den værdifulde indsats, der ydes af frivillige i kommunen, siger Kristine Thrane.

En undersøgelse som blev fremlagt i Folkeoplysningsudvalget i foråret 2020 viser, at Rudersdal Kommune giver 7 kr pr. indbygger til Frivilligcentret og det er væsentligt lavere end gennemsnitligt for de 5 nabokommuner, som man normalt sammenligner sig med, hvor der i gennemsnit bliver givet tilskud på 11 kr. om året.

  • Det er en god begyndelse på en styrket indsats for frivilligheden. Men vi håber naturligvis, at Rudersdal Kommune vil prioritere frivillighed og selvhjælp højere, så vi kan løfte vores indsats for selvhjælp, siger Preben Etwil.

Frivilligcentret har søgt 450.000 til Selvhjælp Rudersdal for at opbygge gode rammer for selvhjælpsgrupper og fællesskaber, hvor mennesker hjælper mennesker igennem livets svære situationer i grupper, der er ledet af frivillige og hjulpet på vej af Frivilligcentret.

  • Vi har ikke kunnet finde penge til mere selvhjælp i år, men vi vil meget gerne samarbejde med Frivilligcentret om at afdække mulighederne for at styrke indsatsen og drøfte mulighederne for, om vi kan imødekomme behovet senere, siger Kristine Thrane.

Preben Etwil er glad for den positive interesse for selvhjælp og minder om, at der også er brug for at se på tilskud til de sociale foreninger som sådan, som hvert år har mulighed for at søge tilskud til deres arbejde via servicelovens §18.

  • I Rudersdal giver kommunen 8 kr. pr indbygger til socialt arbejde via §18 og det er væsentligt lavere end vores nabokommuner, som i gennemsnit giver 12 kr. pr indbygger, så også her er der behov for et løft, siger Preben Etwil.

Sammenlignende analyse af tilskud til § 18 omfatter Allerød Kommune, Furesø Kommune, Hørsholm Kommune, Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune og Rudersdal Kommune og er foretaget forår 2020.

Søg tilskud

Det er tid til at søge tilskud til frivilligt socialt arbejde. Ansøgningsfristen er den 1. november. Læs mere og søg her.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794