FALLING med DemensNetværket


Demens bio

Medlemmerne af DemensNetværk Rudersdal fik en tidlig julegave af deres forening i går. De blev nemlig inviteret i biografen for at se Viggo Mortensens nye film FALLING, der handler om familielivet med demens og helt særligt om forholdet mellem den dementramte far og hans voksne homoseksuelle søn.

  • Jeg synes, det var en god anledning til at få en fælles oplevelse i DemensNetværket. Vi har jo demens helt inde på livet, så det er rart at få en samtale med udgangspunkt i en film, som sætter fokus på emnet, fortæller Inge Sørensen, som er formand for Demnesnetværk Rudersdal. Hun glæder sig over, at man faktisk gerne må gå i biografen, når så mange andre aktiviteter bliver aflyst – også i Demensnetværket, som er flere medlemmer end forsamlingsforbudet på 10 tillader.

Deltagerne var enige om, at tiden var rigtigt godt givet ud.

  • Aftenens film, er en oplevelse ud over det sædvanlige. Den rammer lige i hjertekulen og burde være obligatorisk både for pårørende, men ikke mindst for personale i ældreplejen. Dens vekslen mellem fortiden og nutiden, gør at man som udenforstående får forståelse for sønnens væremåde og hans forsøg på at holde faderen fast i det nutidige liv. Det er en barsk men desværre meget realistisk film og må være en meget svær oplevelse for pårørende. Filmen er ikke på noget tidspunkt kvalm og forsøger ikke at gøre noget mere rosenrødt eller mere gråt, end virkeligheden desværre er i de familier, der bliver ramt af demens. Jeg vil gerne anbefale, at alle, der har modet, går ned og ser den, siger Bodil Sørensen, næstformand i DemensNetværk Rudersdal.

Lise Rechter var også begejstret for filmen.

  • Fantastisk film og godt spillet . . . . men jeg håber inderligt, at den dementramte far/bedstefar, som filmen har fokus på, højst må opleve en promilledel af den indre smerte og frustration, som de pårørende erfarer. Det er en barsk sygdom, hvor følelser fra fortid og nutid virkelig bliver sat på prøve!, siger hun.

Inge Sørensen var også godt tilfreds med turen i biografen.

  • Filmen FALLING med Viggo Mortensen som både instruktør og skuespiller er en meget fortællende og tankevækkende film. Filmen viser på dybdegående måde, hvordan demens griber ind i familien med alle livets op og nedture. Anbefalelsesværdig og eftertænksom film.

Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794