March mod ensomhed i Rudersdal


March mod ensomhed i Rudersdal

Kom med! Frivilligcentret, foreningerne og Rudersdal Kommune støtter op om kampen mod ensomhed og slår følge med Patrick Cakirli, når den landsdækkende March mod Ensomhed kommer til Rudersdal den 15. og 16. august.

Igennem de seneste år har Patrick Cakirli vandret Danmark tynd i kampen mod ensomhed – og han vandrer kun sammen med andre. For at komme frem har han altså brug for hjælp, for hvis han ikke har følgeskab, skal han stå stille. Derfor inviterer han lokale rundt om i landet til at gå med ham. Frivilligcenter Rudersdal og mange af de lokale foreninger har besluttet at gå med i kampen mod ensomhed og sætte fokus på fællesskab og social ansvarlighed.

”Det er naturligt for os at gøre kampen mod ensomhed til en fælles sag. Frivilligcentret samler 85 foreninger, som på hver deres måde viser vejen ud af ensomhed og ind i fællesskabet og mange foreninger og frivillige har allerede besluttet at gå med en strækning”, siger Preben Etwil, formand for Frivilligcenter Rudersdal.

Kræftens Bekæmpelse Rudersdal giver garanti for følgeskab. Det samme gør Aktive Birkerød Seniorer. Det Rullende Korps marcherer med det sidste stykke med beboere fra Plejehjemmet i kørestole. Frivilligcentret er også med i ensomhedsmarchen med cyklen ’Fri Villy’, som rummer en mobil udstilling med præsentation af de mange fællesskaber, som man kan blive en del af. Kulturvenner i Rudersdal går med og inviterer flere til at følges til kultur. Værestedet På Sporet samler et hold, som slår følge med Patrick og foreningen Peers bakker også op.

”Jeg går med, da jeg har et håb om, at mennesker, som selv er del af fællesskaber, vil bruge tid på de mennesker, som ingen har”, siger Stig fra foreningen Peers.

Ensomheden vokser

Det anslås at 600.000 mennesker i Danmark føler sig svært ensomme. I Rudersdal er en af ti ensomme ifølge Sundhedsprofil 2021, og det er langt flere end for fire år siden, hvor 6 % sagde de var ensomme. Ensomheden rammer unge særligt hårdt og 17 % i Rudersdal siger, de er ensomme.

”At have følelsen af at høre til et fællesskab er afgørende for mental sundhed. Derfor er det vigtigt at sætte fokus på, hvordan vi sammen kan bryde ensomhed og synliggøre, at man som ensom ikke står alene, heller ikke når man er ung.” Gitte Magnus, ungechef i Rudersdal

March mod Ensomhed er en frivillig social forening, som har til formål at sætte nationalt fokus på ensomhed.

thumbnail gå march ensom

Gå med den 15. august

Du kan gå med mandag den 15. august, når Patrick rammer Rudersdal. Der er mulighed for at støde til på ruten, der hvor det passer dig eller tage godt imod Patrick, når borgmester Ann Sofie Orth og trubaduren MC Hansen byder ham velkommen til Rudersdal Rådhus ca. kl. 16.00.

Fællesspisning

Du kan være med til fællesspisning mandag den 15. august kl. 18.00 - 20.00 på Kulturcenter Mariehøj. Vedbæk Garden spiller arrangementet i gang. Program byder også på indslag fra Patrick og Preben Etwil, formand for Frivilligcenter Rudersdal samt fællessang med Mariehøjkoret. Det er gratis at deltage, men der er begrænset antal billetter.

Gå med den 16. august

Du kan gå med tirsdag den 16. august kl. 8.00, når Patrick forsætter sin rute fra Rudersdal Rådhus mod København. Der er morgenmad ved Rådhuset kl. 7.30.

Alle er velkomne til at gå med så lang tid, som man har lyst og mulighed for. Eksempelvis går ruten omkring Lyngby Kirke, som er en strækning på ca. 5 km fra Rådhuset.

Tilmelding og mere information

Alle kan være med til at gå med og du behøver ikke at give besked på forhånd.

Du kan få billet til fællesspisning ved at tilmelde dig her. Der er plads til maks. 75 gæster. Tilmeld dig middag her via: NemTilmeld

 

Det praktiske

Gå med mandag den 15. august, hvor du kan hægte dig på ved estimerede stop.

· 8 km, 1t 45m, estimeret starttid: kl. 13.30 - 14.00. Start: Dronningedam, kryds ml Usserød Kongevej og Rungstedvej.

· 5 km, 1 time, estimeret starttid: kl. 14.30 - 15.00 Start: Høsterkøb Kirke

· 3 km, 35 min estimeret starttid: kl. 15.00 - 15.30. Start: P-plads ved Løjesø på Hørsholm Kongevej

· 1,5 km, 20 min, estimeret starttid: kl. 15.20 - 16.00. Start: Rudegaard Stadion

Patrick ankommer på Rådhuset i Holte kl. 16.00, hvor han bydes velkommen af borgmesteren og trubaduren MC Hansen spiller et par numre.

Fællesspisning mandag den 15. august på Kulturcenter Mariehøj.

Kl. ca. 18.00: Vedbækgarden spiller fællesspisning i gang

Kl. ca. 18.45: Patrick holder tale og mulighed for spørgsmål

Kl. ca. 19.30: Preben Etwil, formand for Frivilligcentret, holder tale

Kl. ca. 19.45: Fællessang med Mariehøjkoret

Kl. ca. 20.00: Tak for i aften

 


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794