Temamøde: En ny alkoholkultur


Alkoholkultur OK

En ny alkoholkultur i Rudersdal

Sangerinden Mathilde Falch synger og fortæller sin personlige historie om livet med alkohol og du er inviteret til at være med i debatten om en ny alkoholkultur i Rudersdal.  Frivilligcenter Rudersdal og Rusmiddelcenter Rudersdal inviterer til fortællekoncert og debatmøde 3. februar fra 19 – 21, Birkerød Bibliotek, Store Sal.

Danmark har en kedelig førerrolle i forbruget af alkohol og Rudersdal er blandt de tre kommuner i Danmark, hvor flest drikker for meget.

Temamøde om alkohol inviterer mennesker med et overforbrug af alkohol, deres pårørende, venner og alle der er berørt af alkoholkulturen til at finde nye veje, der kan bryde med alkoholkulturen og hjælpe mennesker i svære situationer videre.

Det er nemlig desværre et faktum, at der flyder meget Amarone i Rudersdal. I Nordsjælland drikker man 24 procent mere rødvin end landsgennemsnittet og næsten hver tiende voksne drikker mere end Sundhedsstyrelsens anbefaler. Vi har et skadeligt forbrug der overskriver højrisikogrænsen med udsigt til at miste gode leveår uden sygdom, dårligt helbred eller tidlig død.

Drukkulturen blandt unge har længe været i søgelyset i hele landet. I Rudersdal er der grund til at være ekstra på vagt. 62 procent af de unge mellem 15 og 30 år svarer nemlig i en ny undersøgelse, at de har mistet kontrollen p.gr.a. alkohol indenfor de sidste 12 måneder. Det er dobbelt så mange som gennemsnittet på landsplan. Mere end halvdelen af de unge oplever gruppepres for at drikke – og 8 ud af 10 ønsker en kultur, hvor det er ok at sige nej til at drikke.

Hvordan sætter vi en ny kurs? Det er omdrejningspunktet for temamødet, hvor vi går tæt på alkohol, konsekvenserne af overforbrug og inviterer alle der er i kontakt med emnet til debat om hvad der er brug for.  

Program

19.00                 Velkomst

19.15                 Fortælle- koncert med Mathilde Falch

Med et mix af egne sange og personlige fortællinger om et liv med alkohol, giver Mathilde Falch en musikalsk oplevelse og deler sine erfaringer med at komme videre efter et overforbrug

20.00                 Gruppearbejde
Hvordan oplever vi alkoholkulturen i familier, skoler og på jobbet og der hvor vi færdes i Rudersdal?

20.20                 Vi deler erfaringerne på det digitale værktøj Mentimeter

20.30                 Tilbud i Rusmiddelcentret
Hør om tilbud til mennesker med overforbrug af alkohol og familieterapi, når vi interviewer Tanja Due Krogh Madsen og Gitte Bergen Hagen fra Rusmiddelcentret

20.40                 Pårørende tilbud fra Frivilligcentret
Hør om tilbud til pårørende af misbrugere, når vi interviewer frivillige igangsættere af selvhjælpsgruppe for pårørende

21.00                 Tak for i dag – og hvad tager jeg med hjem

Mødet holdes på Birkerød Bibliotek. På mødet er der materialer om tilbud til mennesker med et overforbrug af alkohol og deres pårørende. Efter mødet modtager alle deltagere en opsamling af erfaringer og ideer. Vi glæder os til at styrke samarbejdet om nye alkoholvaner.

Tilmelding via NemTilmeld

Læs også

Ny analyse af Sundhedsmæssige og økonomiske konsekvenser af alkoholforbrug hos Danske Regioner

 


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794