SELVHJÆLPSTILBUD I FORÅRSSÆSONEN


Selvhjælp

Mennesker hjælper mennesker gennem livet i 11 forskellige tilbud i foråret

Frivilligcenter Rudersdal er klar med ny sæson for Selvhjælp. Forårets program byder på flere helt nye tilbud om selvhjælpsgrupper til stressramte, gratis coaching, fælles meditation, økonomi- og gældsrådgivning. Andre tilbud er allerede kendte og efterspurgte selvhjælpsgrupper som fx grupper for pårørende og sorgramte og unge med sorg men også jobmentorordning for ledige.

De fleste mennesker havner i en svær situation i løbet af livet. Nu er der mulighed for at finde sammen med ligesindede og hjælpe hinanden igennem udfordringerne hvad enten det handler om sorg, om udfordringerne med at passe på sig selv som pårørende, psykisk vold eller ledighed eller gæld. Frivilligcenter Rudersdal er rammen om en række selvhjælpsgrupper, hvor mennesker hjælper mennesker med at styrke deres egne ressourcer og komme gennem livets svære situationer. Selvhjælpsgrupperne er et fundament for fællesskab mellem mennesker.

Styrken i selvhjælpsgrupperne ligger i det fællesskab, der opstår når mennesker i samme situation mødes og udveksler erfaring med hinanden. Det er nemlig helt anderledes at tale med en, som har samme slags udfordringer end at tale med en psykolog, en sagsbehandler eller en nok så forstående ven. Selvhjælp betyder at du sammen med ligesindede finder kræfter og energi til at udvikle dig og blive stærkere. Vi har nemlig brug for hinanden for at finde styrken i os selv, siger Lisbeth Eckhardt-Hansen leder af Frivilligcenter Rudersdal.

Programmet byder på:

Lær at Tackle hverdagen som pårørende

Lær at tackle hverdagen som pårørende er et gratis kursusforløb over 8 gange for pårørende til mennesker med langvarig sygdom. Kurset sætter fokus på, hvordan man passer på sig selv, når ens ven, forælder eller ægtefælle er syg.
Torsdage kl. 16-18:30, første gang den 20. april 2022

Sammen om stress
Ingen skal være alene om stress. Forløbet på 3 aftner er for dig, der oplever en hverdag med stress, og som savner et sted at dele erfaringer om alt det, der er blevet svært og finde inspiration til at komme ned ad stresstrappen.

Onsdag fra 17.30 – 19 på Birkerød Bibliotek. Første gang 23. februar.

Sorggruppe for voksne
Sorggruppe er for mennesker, der har mistet en nærtstående, og som gerne vil at tale med andre, der også er ramt af sorg. Sorggruppe starter op i 23. februar

Selvhjælpsgruppe om psykisk vold

Psykisk vold selvhjælpsgruppen er for kvinder, der har været, eller er udsat for psykisk vold fra deres x-mand eller partner.
Torsdage fra 17-19, første gang 28. april

Unge med sorg

Unge frivillige går foran for at skabe bedre muligheder for, at unge kan være sammen om sorgen. De unge frivillige står for sorgcafe og for sorggruppe er for unge som har mistet og oplevet et stort tab tidligt i livet. Det kan være en forælder, søskende, en god ven eller en anden vigtig relation.

Sorgcafe den 9. februar 19-21
Sorggruppe for unge starter, når der er nok tilmeldinger

Unge med Angst og depression
Unge med angst og depression kan sidde derhjemme, mens de går på webkurset LÆR AT TACKLE angst og depression. Ny gruppe starter op i løbet af foråret.

Økonomi og gæld
Gratis, anonym, uvildig og fortrolig rådgivning i Frivilligcentret hver tirsdag. Der skal bestilles tid.

Jobmentorer for ledige
Job-mentorer tilbyder gratis individuelle samtaleforløb, hvor frivillige med lang tilknytning til arbejdsmarkedet stiller deres viden, netværk og erfaringer til rådighed for ledige som gerne vil have hjælp til at komme i arbejde.

Livs coaching
Få gratis træning i at realisere dine drømme eller løse de udfordringer, som du går og bikser med hos Frivilligcentrets coach. Samtalerne er individuelle og foregår på 3 sessioner.

Fælles meditation
Der er noget særligt ved at meditere sammen, uanset om vi er få eller mange. Fællesmeditation er et åndehul hvor du kan lade op, fokusere på nuet og mærke livet. Meditationen foregår i Birkerød en gang om måneden frem til sommerferien. De fleste dage er fuldt bookede.

Start din egen gruppe

Alle grupper igangsættes at frivillige, som brænder for både fællesskaber og den gruppe de deltager i. Medmenneskeligheden driver værket.

Hvis du ønsker at starte en ny selvhjælpsgruppe, kan du få hjælp til at komme i gang i Frivilligcentret. Du kommer på kursus, bliver en del af et netværk og får hjælp til at skære din ide til, rekruttere deltagere, finde lokaler osv.

Skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læs mere 


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794