Tak for i år


Tak for i år

Så er det tid til at sige tusind tak for i år. Et år hvor coronaen for andet år i træk har påvirket vores liv og vores fællesskaber med alt fra afstand og afsavn til samfundssind, frivillighed og hæsblæsende genåbning. Og selvom vi alle har været udfordret af virus, så er vi ikke slået omkuld.

Sammen har vi gjort vores for at holde det frivillige miljø levende. Der er mange aktiviteter, der har sat spor i vores sind og vores hjerter i 2021.

Liv og glade dage
I år har der været liv i næsten alle de store festlige arrangementer, der samler mange foreninger i Rudersdal. Birkerød Kulturnat har aldrig været større, vi støttede op om March Mod Ensomhed en regnfuld sommerdag. Frivilligcentret og foreningerne har engageret sig i kommunens konference og bæredygtighed. Vi fik bygget bro mellem foreningerne, kommunen og virksomhederne til årets Netværkstræf, som vi holdt sammen med Rudersdal Kommune. Folkemødedagen fik i den grad sat fart på debatten op til kommunalvalget.

Politikerne budt op til dans
Mange foreninger og Frivilligcentret har brugt valget som en god anledning til at invitere de politiske partier til dialog om alt fra vilkår for pårørende til klima, lighed i sundhed, ældrepleje, handicappolitik og mange andre sager, som foreningerne brænder for.

Stjernestunder
Frivilligcentret er begyndt at samle på stjernestunder. Vi vil nemlig gerne fortælle flere af alle de gode historier, som viser, at vi trives, vokser, bliver klogere og gør en forskel i det frivillige miljø. Vi håber at det kan inspirere endnu flere til at komme med i fællesskabet. Stjernestunder har været et omdrejningspunkt for både fremtidsværksted og filmværksted. Sammen med foreningerne og kommunen har vi skabt ny inspiration til fremtiden. Vi har udstillet stjernestunder og vist film om foreningernes gyldne øjeblikke på de sociale medier på årets frivilligfest og i den lokale biograf. Og vi bliver ved. For der er så mange gode historier at dele på digitale medier.

Fest for bæredygtige fællesskaber
I år fyldte Frivilligcentret rundt.  20 år som knudepunkt for frivillighed blev markeret med en stor fest for bæredygtige fællesskaber. Det var så dejligt at samle 250 ildsjæle i alle aldre fra mange forskellige foreninger. Vi kunne ikke ønske os en bedre fest ! Den viste at vi har stærke og robuste fællesskaber, der bærer frem og er i tråd med FNs Verdensmål. Når alle bidrager lidt, så får vi skabt noget stort sammen.

Selvhjælp og nye åbne tilbud
Selvhjælp Rudersdal er ved at få fodfæste igen. Trods corona er det lykkedes for mennesker at hjælpe hinanden videre gennem svære livssituationer i sorggruppe, pårørendegruppe og gruppe for kvinder, der har været udsat for psykisk vold. Som noget nyt har vi også fået en gruppe unge frivillige, der gerne vil hjælpe unge med at finde en måde at leve med sorgen.

Vi er også glade for den nye jobmentor-ordning, hvor mennesker med lang erfaring på arbejdsmarkedet hjælper ledige og for vores nye økonomi- og gældsrådgiver. Begge tilbud er kommet stærkt fra start med stor efterspørgsel. 

Seniorfællesskaber
Frivilligcentret har hjulpet nye seniorfællesskaber frem i boligområderne i Birkerød og Gl Holte, som i dag spreder glæde og styrker naboskab og fællesskab både på kaffemøder og mellem møderne. Vi er så stolte af, at vi netop har fået penge fra TRYG Fonden til at sprede de gode erfaringer til mange flere boligområder i Rudersdal.

Ung til ung på tværs af foreningsliv og skoleliv
Vi vil meget gerne have flere unge med i det frivillige miljø. Og i år har vi haft ikke mindre end to nye spændende projekter.

Vi samarbejder med Birkerød Kostskole og flere foreninger om at få grupper af unge til at engagere sig som grupper i foreningslivet.

Det er også blevet til en god begyndelse for at styrke unges trivsel med et samspil mellem foreningsliv og skoleliv, hvor unge engagerer sig i at bryde isen og tale om det der er svært.

Vi bliver klogere
Frivillige foreninger er blevet klogere med kurser i lokal lobbyisme og den gode bisidder.

Varmt velkommen
I 2021 har vi budt varmt velkommen til en række nye medlemsforeninger: Teatermejeriet, Klimabevægelsen Nordsjælland, Rudersdal Erhvervsforneing, Lyngbakkevejens Vejlaug, Støtteforeningen Hospice Rudersdal.

Udskiftninger i bestyrelse og sekretariat
I år har vi sagt farvel og tusind tak til Erik Kristiansen og Morten Gade og varmt velkommen til Lone Sandberg og Mette Langkjær som nye medlemmer af bestyrelsen.

Vi har også sagt tak til Claus Vesterager Pedersen for fire gode år med tal og tabeller, administration og hjemmeside. Heldigvis har vi fundet en god afløser, og I kommer fremover til at møde Anne Hjøllund, som overtager ansvaret for administrationen.

Vi sluttede året af med julejazz og juleværksted, så nu er julen grangiveligt ved at nærme sig.  Tak for i år. Tak for alt det vi gør for fællesskabet. Må juleferien bringe ro og fred, så vi er klar til mere fest og forsamling i 2022.

Glædelig jul og godt nytår

Lisbeth


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794