Nyheder

Invitation: Psykisk Vold

Invitation: Psykisk Vold

          Kvinder hjælper kvinder med at komme sig efter psykisk vold i...

Nye Corona-regler for foreningerne

Nye Corona-regler for foreningerne

                          Kære...

Klimabevægelsen inviterer flere med i Rudersdal og Nordsjælland

Klimabevægelsen inviterer flere med i Rudersdal og Nordsjælland

Vil du være med til at gøre noget for klimaet? Klimabevægelsen Danmark opretter nyt lokalt...

Demenskursus to torsdage i november

Demenskursus to torsdage i november

Vil du vide mere om demens, symptomer og kommunikation med demente? Og vil du gerne have...

Lad os knække koden sammen

Lad os knække koden sammen

Temamøde om unges (mis)trivsel den 30. november 2020 kl. 15.30-18.00, Kulturcenter Mariehøj,...

 • Invitation: Psykisk Vold

  Invitation: Psykisk Vold

 • Nye Corona-regler for foreningerne

  Nye Corona-regler for foreningerne

 • Klimabevægelsen inviterer flere med i Rudersdal og Nordsjælland

  Klimabevægelsen inviterer flere med i Rudersdal og Nordsjælland

 • Demenskursus to torsdage i november

  Demenskursus to torsdage i november

 • Lad os knække koden sammen

  Lad os knække koden sammen

Flere penge til Frivilligcentret

Preben og Kristine

Kristine Thrane, formand for udvalget for Kultur og Fritid og Preben Etwil, formand for Frivilligcenter Rudersdal, glæder sig over, at der er blevet flere penge til frivilligheden. Frivilligcenter Rudersdal fik nemlig løftet grundtilskuddet med 150.000 kroner årligt, da budgettet for 2021 blev vedtaget af 22 ud af kommunalbestyrelsens 23 medlemmer den 7. oktober 2020.

 • Jeg er glad for, at Socialdemokratiets forslag om en merbevilling til Friviligcentret er kommet med i årets budgetforlig. Vi har igennem mange år ligget lavt i forhold til kommuner, vi normalt sammenligner os med, så det er dejligt, at vi nu kan anerkende den værdifulde indsats, der ydes af frivillige i kommunen, siger Kristine Thrane.

En undersøgelse som blev fremlagt i Folkeoplysningsudvalget i foråret 2020 viser, at Rudersdal Kommune giver 7 kr pr. indbygger til Frivilligcentret og det er væsentligt lavere end gennemsnitligt for de 5 nabokommuner, som man normalt sammenligner sig med, hvor der i gennemsnit bliver givet tilskud på 11 kr. om året.

 • Det er en god begyndelse på en styrket indsats for frivilligheden. Men vi håber naturligvis, at Rudersdal Kommune vil prioritere frivillighed og selvhjælp højere, så vi kan løfte vores indsats for selvhjælp, siger Preben Etwil.

Frivilligcentret har søgt 450.000 til Selvhjælp Rudersdal for at opbygge gode rammer for selvhjælpsgrupper og fællesskaber, hvor mennesker hjælper mennesker igennem livets svære situationer i grupper, der er ledet af frivillige og hjulpet på vej af Frivilligcentret.

 • Vi har ikke kunnet finde penge til mere selvhjælp i år, men vi vil meget gerne samarbejde med Frivilligcentret om at afdække mulighederne for at styrke indsatsen og drøfte mulighederne for, om vi kan imødekomme behovet senere, siger Kristine Thrane.

Preben Etwil er glad for den positive interesse for selvhjælp og minder om, at der også er brug for at se på tilskud til de sociale foreninger som sådan, som hvert år har mulighed for at søge tilskud til deres arbejde via servicelovens §18.

 • I Rudersdal giver kommunen 8 kr. pr indbygger til socialt arbejde via §18 og det er væsentligt lavere end vores nabokommuner, som i gennemsnit giver 12 kr. pr indbygger, så også her er der behov for et løft, siger Preben Etwil.

Sammenlignende analyse af tilskud til § 18 omfatter Allerød Kommune, Furesø Kommune, Hørsholm Kommune, Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune og Rudersdal Kommune og er foretaget forår 2020.

Søg tilskud

Det er tid til at søge tilskud til frivilligt socialt arbejde. Ansøgningsfristen er den 1. november. Læs mere og søg her.