Nyheder

Flere penge til Frivilligcentret

Flere penge til Frivilligcentret

Kristine Thrane, formand for udvalget for Kultur og Fritid og Preben Etwil, formand for...

Hvorfor være inde, når alt håb er ude? Naturterapi og frivilligt socialt arbejde

Hvorfor være inde, når alt håb er ude? Naturterapi og frivilligt socialt arbejde

  Gratis kursus for frivillige den 20. november fra 9.30-15.00 Hør om naturens indvirkning...

Velkommen til Jette Breum

Velkommen til Jette Breum

Varmt velkommen til Jette Breum, som netop er startet som frivillig kontorpasser i...

Praktikant til Frivilligcenter Rudersdal

Praktikant til Frivilligcenter Rudersdal

                           ...

Nynne siger tak for denne gang

Nynne siger tak for denne gang

           Frivilligcentrets Virksomhedspraktikant Nynne Lysgaard...

 • Flere penge til Frivilligcentret

  Flere penge til Frivilligcentret

 • Hvorfor være inde, når alt håb er ude? Naturterapi og frivilligt socialt arbejde

  Hvorfor være inde, når alt håb er ude? Naturterapi og frivilligt socialt arbejde

 • Velkommen til Jette Breum

  Velkommen til Jette Breum

 • Praktikant til Frivilligcenter Rudersdal

  Praktikant til Frivilligcenter Rudersdal

 • Nynne siger tak for denne gang

  Nynne siger tak for denne gang

Invitation til SORGGRUPPE

Sorggruppe august 20

Sorggruppeforløb er for dig, der har mistet en kær, og som savner et sted at dele dine sorger og bekymringer og alt det, der tynger efter et dødsfald.

Har du mistet en, der stod dig nært, og føler du dig alene med sorgen? Når en person, vi holder af, dør, kan det være svært at rumme tabet og forstå alle de svære følelser og tanker eller finde mening i livet. Hvis du har lyst til at tale med andre, som også er ramt af sorg, så er sorggruppen måske noget for dig.

Når en person, vi holder af, dør, kan det være svært at finde mening i tilværelsen. Sorgen er forbundet til det menneske, vi har mistet og savner. Men sorgen handler også om, at hverdagen og livet ændrer sig, og det kan være svært at forestille sig, at livet går videre. Sorg er ikke noget, vi skal over eller en følelse, der kan fjernes. Det er ikke en sygdom, der skal kureres eller et problem, der skal fixes. Sorg er lige så naturlig en del af vores liv, som kærlighed er. Men sorgen skal være til at bære, så vi kan leve videre og finde glæde og mening i livet igen.

Som efterladt har du måske oplevet følelser som vrede, længsel, søvnproblemer, tristhed, følelse af meningsløshed, irrationelle følelser, skyld og meget mere. Alle følelser er helt naturlige og enhver sorg er sin egen, og vi har forskellige måder at tackle udfordringerne. I selvhjælpsgruppen mødes du med andre, som har mistet et nærtstående menneske, og her kan deltagerne dele erfaringer, lytte og støtte hinanden i et guidet forløb.

Hvem kan deltage?

Sorggruppen er for voksne, der har mistet en ægtefælle eller en partner, forældre, søskende, børn eller nære relationer. Du deltager i et fortroligt forum med 6-10 deltagere.

Hvad sker der?

Sorggruppen er en netværksgruppe, hvor deltagerne støtter hinanden - menneske til menneske. Gruppen tilbyder et rum til eftertanke, forståelse og omsorg, men der er ikke tale om terapi. Her er plads til at tale om det, der er svært, og om alle de dejlige minder. Her er rum for både smil og tårer.

Hvem leder gruppen?

Gruppen sættes i gang af Mette og Marie-Louise, som begge har oplevet tab og savn. Sammen har de skrevet den roste bog ”Dus Med Døden”. Læs mere om sorggruppelederne på www.dusmeddøden.dk.

Hvor og hvornår?

Sorggruppen starter mandag den 24 august fra 17.00-19.00 og fortsætter hver anden uge: 7. september, 22. september, 5. oktober, 19. oktober og 2. november. Efter 6 gange trækker gruppelederne sig og medlemmerne har mulighed for at fortsætte selvhjælpsgruppen på egen hånd. Vi mødes i Frivilligcenter Rudersdal, lokale 202.

Informatíon og tilmelding

Det er gratis at deltage i forløbet, og der er få pladser tilbage. Du kan tilmelde dig til info@frivilligcentret,dk. Herefter bliver du kontaktet af en af de to ledere af sorggruppen for en indledende samtale af 5-10 minutter.

 

Det siger deltagerne:

 • 'Jeg har fået sat ord på mine kaotiske følelser og tanker og fået rigtig god respons på at jeg er helt ’normal’
 • 'Forløbet har betydet, at jeg ikke længere føler mig så alene i min sorg'
 • 'Det har været et frirum for mig. Et sted hvor jeg kunne tale frit og mindes min far. Jeg har fået indsigt og forståelse for sorg og inspiration til at håndtere modgang.'

Alle deltagerne i sorggruppen var meget tilfredse med forløbet og vil gerne anbefale forløbet til andre i lignende situation. Alle har fået personligt udbytte af forløbet. De siger bl.a., at de

 • har fået en bedre forståelse for sorg
 • er blevet bedre til at være i deres sorg og håndtere den
 • føler sig mindre ensomme i deres sorg
 • er blevet bedre til at tale om det der er svært
 • har fået mere kontrol over deres livssituation
 • føler sig mere håbefulde for fremtiden