Nyheder

Hvad kan vi lære af Coronaen?

Hvad kan vi lære af Coronaen?

       Coronaen har berørt vores liv og vores fællesskaber med alt fra...

Høring af Handicappolitik 2020 i Rudersdal Kommune

Høring af Handicappolitik 2020 i Rudersdal Kommune

                  Frivilligcentret takker for...

Havekaffe

Havekaffe

         I sidste uge mødte seniorerne fra boligselskabet Holtegårds...

Lån Fri Willy

Lån Fri Willy

                    Sig hej til Fri Willy!...

Velkommen tilbage den 8. juni

Velkommen tilbage den 8. juni

            Vi genåbner! Og vi glæder os til at se foreningerne i...

 • Hvad kan vi lære af Coronaen?

  Hvad kan vi lære af Coronaen?

 • Høring af Handicappolitik 2020 i Rudersdal Kommune

  Høring af Handicappolitik 2020 i Rudersdal Kommune

 • Havekaffe

  Havekaffe

 • Lån Fri Willy

  Lån Fri Willy

 • Velkommen tilbage den 8. juni

  Velkommen tilbage den 8. juni

Folkemødeforberedelser på foreningsmøde

        folkemde 2019

Folkemøde Rudersdal var på dagsordenen til vinterens foreningsmøde, hvor knap 20 deltog i debatten den 5. februar.

Forberedelserne til årets Folkemøde i Rudersdal er i fuld gang og foreningerne er inviteret til at bidrage til folkefesten med debatter og stande. På foreningsmødet fik vi besøg af hele to udsendte fra Folkemødedagen Rudersdal, nemlig Bernt Stubbe Østergaard fra SF og Peter Lassen fra Rudersdal Erhvervsforening. De gav et lille indblik i Folkemødeideen, som stammer fra Bornholm og fandt vej til Rudersdal i 2013. I dag har dagen opbakning fra 27 medlemsforeninger og politiske partier, som sidste år bidrog med 50 debatter, foredrag og politiske slagsange.

Årets Folkemøde holdes vanen tro på Havarthigaarden i Holte, hvor gården og alle lokaler tages i brug den 5. september. Temaet bliver ’Ruderdal – ditansvar’ og alle er inviteret til at sætte fokus på det nære foreningsliv og borgerinddragelse.

Flere foreninger var aktive sidste år, hvor blandt andet ÆldreSagen og Kræftens Bekæmpelse havde egne debatter og Dansk-Syrisk Kulturforening gav smagsprøver på himmerigsmundfulde fra hjemlandet. Frivilligcentret inviterede til debat om bæredygtig udvikling sammen med foreningen Verdensmål i Hverdagslivet og mange foreninger fik en god snak om deres ønsker til fremtiden på samtalesalonen og ved standen.

Foreningsdebat om pårørende

På foreningsmødet var der bred enighed om, at flere foreninger i fællesskab med Frivilligcentret skulle stå for en debat om, hvordan vi hjælper pårørende, som er udfordret på egen trivsel med mange omsorgsopgaver, når deres nære familie rammes af sygdom.

Vil din forening være med til at planlægge debatten – eller har du et andet emne, som du gerne vil tage op på Folkemøde Rudersdal sammen med Frivilligcentret, så skriv til lisbeth@frivilligcentret.dk

Foreninger, der optræder sammen med Frivilligcentret i fælles debatter, deltager uden omkostninger. De store foreninger, som er klar med egen stand og debat, deltager for det sædvanlige medlemskontingent på 800 kr.

Se slides her