Røde Kors' integrationsindsats

 

Lokalafdelingen Røde Kors Søllerød står for den frivillige indsats på integrationsområdet i Rudersdal kommune. Du kan også læse mere på Røde Kors Rudersdal Integrations facebook-side.

Formål:
Formålet er at medvirke til integration af flygtninge i lokalsamfundet i samarbejde med Rudersdal kommune og de øvrige frivillige organisationer/borgere i kommunen.


Målgruppe: Flygtninge i Rudersdal kommune.


Aktiviteter:
Netværksfamilier/-personer: Røde Kors formidler kontakt mellem flygtninge og danske familier eller enkeltpersoner, som vil indgå i en venskabsrelation. Vi søger løbende familier og enkeltpersoner, der ønsker at være netværksfamilie for en flygtning eller en flygtningefamilie.

IT til flygtninge: Vi udlåner bærbare PC'er til flygtninge og installerer stationære computere på alle indkvarteringsstederne.

Cykelværksted: I samarbejde med Birkerød flygtningekontakt, der driver værkstedet, og en gruppe uafhængige frivillige, står vi for indsamling, istandsættelse og salg af cykler til flygtninge. Cykelværkstedet ligger på Kulturcenter Mariehøj og har åbent torsdage kl. 16 - 18.

Marieshoppen: I samarbejde med andre frivillige organisationer og borgere holdes åbent i Marieshoppen torsdage 16-19 samme sted som cykelværkstedet. Der er mulighed for at male, sy, snakke, drikke kaffe og få brugt børnetøj, og de yngre flygtninge snakker og spiller med elever fra Birkerød gymnasium.

Donationer: Indsamling af tøj og bohave, der formidles videre til flygtninge. Løbeklub: I samarbejde med SNIK arrangeres løbeaftener tirsdag og torsdag fra Rundforbihallen kl. 17.30 til ca. 18.30-19.

Bliv frivillig
Er du interesseret, så kontakt en af aktivitetslederne:
IT til flygtninge: Sten Sverdrup-Jensen – Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Donationer: Erik Kristiansen – mailto:Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Netværksfamilier/-personer: Erik Kristiansen – mailto:Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læs mere om at være netværksfamilie/-person her

 

Kontakt

  • Erik Kristiansen
  • Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794