• Hjem

FIT - effektive brugersamtaler

Kalender
Frivilligcenter
Dato
06.09.2022 9:30 - 15:30
Forfatter
kontakt@

Beskrivelse

FIT - et redskab til bedre brugersamtaler

Gratis kursus for frivillige giver en grundig introduktion til FIT-metoden, som gennem en systematisk bruger-feedback, giver jer redskaber til at måle, om brugerne udvikler sig og får den rette støtte gennem samtalerne med jer.

Ønsker I som forening at måle brugernes udvikling og jeres fælles samspil i samtalearbejdet? Dette kursus giver en introduktion til Feedback Informed Treatment (FIT-metoden), som I kan bruge til at evaluere, forbedre og styrke jeres samtalearbejde med brugerne uafhængigt af målgruppe og tilbud.

FIT-metoden, som stadig flere organisationer og kommuner anvender i det sociale arbejde, inddrager brugeren i den løbende evaluering af egen udvikling og samarbejdet med den frivillige.

Helt konkret, består FIT-metoden af to enkle skemaer, som frivillig og bruger tager udgangspunkt i allerede første gang, de mødes. Både indsatsen og samarbejdet bliver således evalueret. Ved at bruge FIT-metoden kan I nemt skræddersy jeres samtaletilbud, således at brugeren oplever, at han eller hun får den rette støtte og samtidig udvikler sig gennem samtalerne med den frivillige.

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset er for frivillige og ansatte i foreninger eller selvhjælpsgrupper eller tilbud med samtaler med brugere, der er voksne, unge eller børn. Kurset kræver ingen særlige forudsætninger, men det er vigtigt, at man har lyst til og mod på at afprøve de teknikker og øvelser, som præsenteres undervejs.

Kursusindhold
Kurset tager udgangspunkt i forskningen og giver en grundig introduktion til FIT-metoden samt redskaber, der kan bruges i samtalearbejdet med foreningens brugere. Kurset giver fx deltagerne svar på:

Hvad siger forskningen om FIT-metoden?
Hvorfor er feedback vigtig?
Hvad kan feedback generelt bruges til i arbejdet med brugerne?
Hvad kan man måle i forhold til socialt arbejde?
Hvordan introducerer man FIT-metodens værktøjer over for brugerne?

Underviser
Alex Kastrup Nielsen er uddannet psykoterapeut og supervisor og har stor erfaring med det sociale arbejde i forhold til udsatte brugere. Efter mange års arbejde som alkoholbehandler stiftede Alex i 1997 foreningen TUBA, som tilbyder terapi og rådgivning til unge, som er børn af alkohol- og stofmisbrugere. I dag har Alex selvstændig virksomhed, hvor han tilbyder terapi, supervision, ledelses- og projektsparring samt kurser i FIT (Feedback Informed Treatment). Alex er forfatter til bogen ”TABU – ud af alkoholfamiliens tavshed”.

Varighed og form
Dette lokale kursus er et heldagskursus. Kurset byder på en blanding af oplæg fra underviser, praktiske øvelser og fælles drøftelser. Undervejs får deltagerne mulighed for at afprøve FIT-metoden i praksis.

DATO: Tirsdag, 6. september 2022 klokken 09.30 – 15.30
STED: Frivilligcenter Rudersdal, Øverødvej 246A, 2840 Holte. Lokale 202.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794