• Hjem

Nå i mål med projektet. Lokalt grundkursus for projektledere i små foreninger

Kalender
Frivilligcenter
Dato
02.06.2022 9:00 - 16:00
Forfatter
kontakt@

Beskrivelse

endnu ikke i maal

På dette lokale kursus får I den solid viden, redskaber og inspiration til, hvordan I nemt og sikkert styrer et nyt projekt og skaber resultater. Et godt overblik og gode projektstyringsredskaber kan frigøre mere tid til at nå i mål og skabe gode resultater.

Projekter udfordrer og stiller store krav til enhver projektleder. Der er klare målsætninger, fastlagte ressourcer og tidsplaner. Der skal skabes resultater, afrapporteres og evalueres. Vejen mod målet kan føles lang og udmattende – særligt når projektet foregår i en forening, hvor frivillige, medlemmer og bestyrelsens fokus kan være svært at fastholde.

I små og mellemstore foreninger er det ofte den samme person, som både skal styre projektet og sikre resultaterne. Hvis man vil have succes og nå i mål, er det derfor nødvendigt, at kende og vælge de relevante styringsredskaber.

Dette lokale kursus giver foreningens projektledere og projektansvarlige viden, inspiration og redskaber til at arbejde med projektstyring og blive mere skarpe i vurderingen af, hvilke styringsredskaber, der er brug for og hvornår det er relevant at anvende dem.

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset er målrettet frivillige og ansatte i små og mellemstore foreninger, frivilligcentre, frivillige organisationer og initiativer, som udfører frivilligt socialt arbejde i de 10 Nordsjællandske kommuner. Deltagerne kan være nye projektledere uden erfaringer eller mere erfarne, som allerede har ansvar for at styre et eller flere projekter. Det er ikke et krav, men en fordel, hvis deltagerne allerede arbejder med et konkret projekt.

Kursusindhold

Dette kursus præsenterer den grundlæggende viden om projektstyring og giver inspiration og redskaber, der understøtter projektlederens arbejde med at styre projektet sikkert i mål

Emnerne for dette kursus kan fx være:

Opstart af projekter – klarhed om formål, delmål, leverancer, tidsplaner og budgetter
Projektmål og langsigtede effekter
Projektets interessenter og hvordan I identificere de relevante
Den gode projektplan
Projektopfølgning, afrapportering og evaluering

Underviser

Birgitte Urban Nielsen er cand.scient.pol, konsulent og sekretariatsleder ved CFSA. Birgitte har omfattende viden om frivillighed, ledelse, bestyrelsesarbejde, strategiudvikling samt projektstyring og projektudvikling og er specialiseret i udvikling og implementering af projekter og programmer i den frivillige verden.

Tilmelding foretages via NemTilmeld.


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794