• Hjem

Stop vold mod kvinder – Vi farver verden orange

Kalender
Frivilligcenter
Dato
27.11.2021 10:00 - 12:00
Forfatter
kontakt@
URL-adresse
https://www.soroptimist-danmark.dk/birkeroed/

Beskrivelse

Soroptimist stop vold mod kvinder

Stop vold mod kvinder – Vi farver verden orange

Lørdag, den 27. november 2021 vil 38 Soroptimistklubber i deres byer landet over arrangere ORANGE EVENTS for at sætte fokus på, at kvinder verden over fortsat udsættes for vold og at vold skal stoppes.

Hvis du vil være med til at støtte den vigtige sag, så er du inviteret på IRMA TORVET fra 10-12  i Birkerød, hvor soroptimisterne sammen med dig vil fave verden orange... 

Den 25. november er FN’s internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder. I den anledning støtter Soroptimist International Danmark den 16 dages verdensomspændende kampagne, som sætter fokus på emnet. Kampagnen slutter den 10. december, som er FN´s internationale menneskerettighedsdag.

Vi farver verden orange. Den orange farve symboliserer en lysende fremtid for verdens voldsudsatte kvinder. Det er den internationale farve for FN-kampagnen Stop vold mod kvinder.

FN etablerede den internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder i 1999. Siden er den og de 16 dage blevet markeret af mange offentlige myndigheder og NGO´er i mange forskellige lande. Mange rådhuse og endog Europa-Parlamentets bygninger er blevet oplyst af orange lys med det formål at gøre opmærksom på den omfattende forekomst af vold mod kvinder verden over.

Danske soroptimistklubber har i flere år markeret de 16 orange dage i deres lokalområder, og hvert år er der kommet flere klubber til.

Klubberne har været særdeles opfindsomme. Ved forskellige events er statuer, træer og mennesker blevet pyntet med orange farver, så der er blevet gjort opmærksom på, at vold mod kvinder stadig er et problem og noget, som begrænser mange kvinder både i familier og på arbejdspladser. Når en kvinde udsættes for vold betyder det ofte, at hendes børn også får svære vilkår. Også derfor er det vigtigt at stoppe volden og sørge for, at alle kvinder behandles ordentligt.

Vold mod kvinder kan have mange udtryksformer. Med udbredelsen af elektroniske medier er psykisk vold og trusler på nettet eskaleret, og sexuel vold og chikane på arbejdspladser, som længe er blevet fortiet, er nu endelig kommet frem i lyset.

I 2021 ønsker SI Danmark at koordinere og støtte klubbernes indsats i kampagnen om afskaffelse af vold mod kvinder med fælles PR materiale. Det er målet, at alle danske klubber skal lave en aktivitet efter eget valg lørdag den 27. november, således at budskabet kan slå igennem ikke alene i lokalsamfundene men også i de landsdækkende medier. Foreløbig har hele 38 klubber meldt sig til at deltage i Stop vold mod kvinder kampagnen Orange Dage den 27. november 2021. Det bliver spændende at se, hvad klubberne finder på.

I Danmark:

 • 38.000 kvinder udsættes hvert år for partnervold
 • Cirka 10 kvinder dræbes hvert år af en partner eller ekspartner
 • Årligt tager 2000 kvinder på krisecenter. Af dem har 55% været udsat for vold i over tre år
 • Hver 10. unge pige under 24 år har været udsat for vold fra en nuværende eller tidligere kæreste
 • En ud af fem danske kvinder oplever chikane på nettet

På verdensplan

 • 1 ud af 3 kvinder på verdensplan bliver udsat for fysisk eller seksuel vold i løbet af deres liv
 • Over 600 millioner kvinder bor i et land, hvor vold i hjemmet ikke er forbudt
 • I Europa udsættes mindst en ud af fem kvinder for fysisk vold i deres levetid
 • Meller 500.000 og 2 millioner mennesker er årligt offer for trafficking. Kvinder og piger udgør ca. 80% af ofrene
 • 1 ud af 3 kvinder i udviklingslandene bliver gift, før de fylder 18 år. Hvert syvende sekund bliver en pige under 15 år gift et sted i verden
 • Halvdelen af alle drab på kvinder bliver begået af partneren, mens kun ganske få mand bliver dræbt af deres kone eller kæreste
 • I dag er mere end 200 millioner piger verden over omskåret, og 2 millioner omskæres årligt

RPD gruppen juli 2021


Frivilligcenter Rudersdal
Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte, tlf: 4589 0056
mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., facebook, CVR: 26449294, konto: 2253 0722534794