Skip to main content

Nyhed

Nyhed

  • Uddrag fra artiklens fulde tekst.: Gratis samtalegruppe for mænd starter mandag den 28. april kl. 19-21 og fortsætter frem til 30. juni på Holte Bibliotek.

Gratis samtalegruppe for mænd starter mandag den 28. april kl. 19-21 og fortsætter frem til 30. juni på Holte Bibliotek.

Tilmeld dig her

Undersøgelser viser, at mange mænd mangler nære fortrolige og fællesskaber, især når de står midt i livskriser som skilsmisse, arbejdsløshed eller stress. 28 % har sjældent eller aldrig har nogen at tale fortroligt med, og mange lever alene.

Måske mangler du selv nogen at tale med? I mandegruppen vil du møde et trygt rum, hvor mænd kan mødes, dele erfaringer og finde støtte hos ligesindede.

Hvem kan deltage?
I mandegruppen hjælper mænd hinanden med at komme gennem livets svære overgange. Du kan deltage anonymt i et fortroligt forum med plads til max 8 deltagere og 3 mandlige facilitatorer.

Hvad kan du forvente
Tilbuddet består i et otte ugers forløb, der vil styrke din evne til at tackle svære livssituationer og blive bedre til at styre dit liv i den ønskede retning. Undervejs vil samtalerne tage udgangspunkt i forskellige temaer, som kan hjælpe deltagerne med at sætte ord på deres oplevelser og reflektere over deres livssituation. I vil for eksempel tale om:

  • Manderollen i dag
  • Venskaber og kærlighed
  • Sårbarhed
  • Vrede
  • Deltagerne har også selv mulighed for at komme med forslag til emner.

Facilitatorerne sørger for, at gruppen bliver et trygt og fortroligt rum, hvor alle deltagere får mulighed for at dele deres oplevelser uden afbrydelser. Der er fokus på aktiv lytning og på at skabe et fællesskab, hvor man ikke rådgiver hinanden, men i stedet lytter og deler erfaringer.

Mød vores gruppeledere
Tommy faciliterer samtalen assisteret af Dan og Niels. De vil sikre, at alle føler sig inkluderede. De er alle uddannet i gruppefacilitering gennem Frivilligcentre & Selvhjælp Danmarks koncept.

Tommy vil være den primære gruppeleder. Han trækker på samfundsvidenskabelig baggrund og er udannet chefkonsulent og har selv erfaring med mandegrupper. Tommy assisteres af Dan eller Niels.

Dan har en baggrund som skolelærer og er uddannet Uddannelses, erhvervs- og karrierevejleder.

Niels er uddannet psykolog og har derudover arbejdet som konsulent inden for IT.

Hvor og hvornår?
Samtalegruppen starter mandag d. 28. april kl. 19-21 på Holte Bibliotek og forløber over 8 mødegange på følgende dage 5. maj, 12.maj, 19. maj, 26.maj, 2. juni, 16. juni og 30. juni.

Tilmelding

Tilmelding her på NemTilmeld.

Har du spørgsmål? Skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Fællesskab

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 323
  • Uddrag fra artiklens fulde tekst.: I den kommende tid vil vi i Frivilligcentret bede alle om at deltage i en lille kampagne.

Kære alle foreninger og brugere af foreningskøkkenet.
I den kommende tid vil vi i Frivilligcentret bede alle om at deltage i en lille kampagne,
hvor vi på venligste vis, minder hinanden om, at der skal ryddes op.

Det er nemlig desværre alt for ofte, at vores kontorfrivillige rydder op efter andre.
Lad os holde det hele pænt og rent i fællesskab.

Det betyder
• Man må ikke efterlade beskidt service på køkkenbordet.
• Sæt i opvaskemaskinen.
• Sæt den over, når den er fyldt.
• Tøm opvaskemaskinen, hvis den er fyldt.
• Vent til opvasken er færdig, hvis maskinen er i gang. Det tager max 20 minutter.

Vi har gode og frie rammer. Der er service til møderne.
Opvaskemaskine som skal benyttes af hygiejniske årsager.
Lad os efterlade alt lidt pænere end det var, da vi ankom.

Hjælp os med at holde rent og ordentligt i køkkenet.

Frivilligcentret

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 616

For første gang i 20 år stiger antallet af frivillige i Danmark. Nye tal fra Det Nationale Forsknings og Analysecenter for Velfærd (VIVE) viser, at lysten til at bidrage og være en del af fællesskabet vokser.

Af Clara Spangsege

For første gang i 20 år er der kommet flere frivillige i Danmark. En ny undersøgelse fra VIVE viser, at hele 45% af danskerne deltog i frivilligt arbejde sidste år. Det er en glædelig nyhed for Frivilligcenteret og de mange lokale initiativer, der arbejder for at samle og engagere frivillige i meningsfulde fællesskaber.

En voksende lyst

Der er en voksende lyst til at gøre en forskel. Ifølge VIVE skyldes den positive udvikling blandt andet, at vi har flere ældre som holder sig friske og sunde, og derfor kan lave frivilligt arbejde.

Selvom det primært er blandt ældre at frivilliggruppen er vokset, er andelen af frivillige steget i alle aldersgrupper siden 2004, også blandt de unge. En tendens er, at mange unge engagerer sig inden for uddannelsesområdet.

VIVE har undersøgt udviklingen i frivilligt arbejde siden 2004, og rapporten viser, at de frivillige i gennemsnit bruger 18 timer om måneden på deres engagement – mere end tidligere.

Unge og ældre engagerer sig forskelligt

De yngre danskere er ofte frivillige inden for uddannelses, sundheds- og fritidsområdet. Mens danskere over 50 i højre grad er frivillige inden for kultur, social, bolig og religions områder. Aldersfordelingen inden for de forskellige frivilligområder har stort set været uændret i tidligere målinger. Dog er der sket ændringer på kulturområdet, hvor gennemsnitsalderen er faldet med 5 år fra 2020 til 2024, samt inden for politik og partiforeninger, hvor gennemsnitsalderen er steget med 3 år.

Resultater om de frivillige fra VIVE

42% af danske mænd på 16 år og derover er frivillige

37% af danske kvinder på 16 år og derover er frivillige

I hvilken aldersgruppe har flest danskere arbejdet frivilligt inden for det seneste år?

36% af de 16-35-årige

42% af de 36-55-årige

36% af de 55-65-årige

44% af de 66-75-årige

42% af personer på 76 år og derover

Andre fund fra VIVE:

  • Flere mænd end kvinder deltager i frivilligt arbejde, mens flere kvinder yder uformel omsorg for naboer, venner og familie.
  • Frivillige har generelt større social tillid og en stærkere tro på samfundets institutioner.
  • Der er et stort potentiale for at engagere endnu flere – 48% af dem, der aldrig har været frivillige, ville gerne være det, hvis de blev spurgt.

Vi skal blive bedre til at invitere nye

Der er et kæmpe potentiale for at få endnu flere med i frivilligheden. Det handler om at række hånden ud og invitere dem, der endnu ikke har taget skridtet.

Mange vil gerne være frivillige, men de ved ikke altid, hvor de skal starte. Vi har en stor opgave i at vise dem vejen og give dem mulighed for at blive en del af fællesskabet

Frivillighed handler ikke kun om at hjælpe andre – det skaber også stærkere fællesskaber, nye relationer og en følelse af mening. Med den nye bølge af frivillige er der masser af muligheder for at styrke civilsamfundet og gøre en forskel for endnu flere.

Læs VIVEs rapport her: VIVE - Lidt flere danskere arbejder frivilligt

Frivillige

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 600
  • Uddrag fra artiklens fulde tekst.: Vi vil gå gennem ild og vand for dem vi elsker. Men der er risiko for at det går ud over vores sociale liv, vores fritid, vores arbejde og måske endda vores livskvalitet og helbred. Sprit ny undersøgelse giver ny viden om at være pårørende.

Vi vil gå gennem ild og vand for dem vi elsker. Men der er risiko for at det går ud over vores sociale liv, vores fritid, vores arbejde og måske endda vores livskvalitet og helbred.

Spritny undersøgelse giver ny viden om at være pårørende.

Undersøgelsen viser klart at det ikke længere er nok at se pårørende som ressource og nødvendige samarbejdspartner for sundhedssystemet. Der er brug for at have større fokus på de pårørendes egen trivsel.

Danske Patienter, TrygFonden og VIVE -Det Nationale Forksning- og Analysecenter for Velfærd har netop kortlagt danske pårørende i en ny undersøgelse. Undersøgelsen viser, at 45 procent af den danske befolkning er pårørende og konkluderer bl.a. at:

💚 44 % oplever at måtte tilsidesætte sig selv og egne behov.
🧠 25 % oplever, at deres psykiske helbred er påvirket negativt.
⏱️ 60 % bruger tid og energi på at sikre, at deres nærtstående får den rette hjælp.
🗓️ 37 % har taget fri fra arbejde for at være der for en, de elsker

Rapporten peger på at de pårørende har behov for støtte

💚 50% mangler viden om støtteordninger for pårørende
🧠 60 % oplever at de må kæmpe for at få den hjælp deres nærstående har ret til
⏱️ 40 % ville have taget imod rådgivning og hjælp, hvis de havde kendt til tilbud og havde haft overskud til det

For mange pårørende kan den naturlige, kærlige omsorg, som de yder for deres nære til tider blive en belastning, der påvirker deres eget liv, og de har brug for hjælp og støtte.

I Frivilligcentrets samtalegrupper møder vores frivillige forældre, ægtefæller og søskende, der står i disse udfordringer. I gruppen bliver de hørt, får støtte og mulighed for at spejle sig i ligesindede. Det er vigtigt for, at de ikke føler, at de står alene i deres udfordring

11. marts starter gruppe for pårørende til mennesker med fysisk eller psykisk sygdom. Og der er stadig et par pladser tilbage. Tilmeld dig her

7. maj starter gruppe for pårørende til misbrugere. Tilmeld dig her

Du kan høre meget mere om den nye undersøgelse på Temamødet: Pårørendes vilkår i Rudersdal. Rudersdal Kommune præsenterer den nye pårørendepolitik og der er vidnesbyrd fra pårørende og præsentation af alle de tilbud om hjælp og rådgivning i Bedre Psykiatri Lyngby/Rudersdal, Kræftens Bekæmpelse, SIND, Forældreforeningen og Frivilligcentret. Tilmeld dig her

Læs Rapporten her

 

Pårørende, Trivsel

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 583
  • Uddrag fra artiklens fulde tekst.: Stressramte havde god gavn af vinterens samtalegruppe i Frivilligcentret. Nu står frivillige klar til et nyt forløb, der starter den 26. marts fra 16.30 – 18.30 i Holte.

Stressramte havde god gavn af vinterens samtalegruppe i Frivilligcentret. Nu står frivillige klar til et nyt forløb, der starter den 26. marts fra 16.30 – 18.30 i Holte.

"Jeg er et bedre sted nu, har bedre styr på, hvor energien skal bruges, og hvor jeg kan finde mere energi."

Sådan sagde en af deltagerne fra vinterens samtalegruppe for mennesker ramt af stress. Seks møder med ligesindede i samtalegruppen har gjort en forskel for flere af deltagerne, som blandt andet vurderer at det var vigtigt for dem:

"At kunne spejle sig i andre – gensidighed."

"At blive bekræftet i det positive – hylde hinanden."

Deltagerne fandt støtte, fællesskab og nye veje til mere overskud i hverdagen. Mange gik derfra med en følelse af lettelse og håb. En af deltagerne siger: "Jeg er gået opløftet herfra." Deltagernes positive evalueringer af samtalegruppen for stressramte er helt i overensstemmelse med nye forskningsresultater, der viser at mennesker med psykiske udfordringer kommer sig hurtigere og bedre efter deres sygdom, hvis de bliver mødt af ligesindede eller såkaldte peers, der selv har haft lignende udfordringer tæt på livet. (https://impactinsider.dk/gennembrud-i-psykiatrien-nyt-studie-viser-stor-effekt-af-peer-stoette-til-psykisk-saarbare/)

Evalueringer af selvhjælpsgrupper overalt i landet viser også, at selvhjælpsgrupper gør en positiv forskel for de mennesker, som deltager i dem. Bl.a. ser vi, at deltagerne oplever social anerkendelse, styrkede sociale kompetencer og øget selvværd.

Sammen mod stress Stress er en stigende udfordring i Rudersdal, hvor 23% af borgerne – svarende til 9.700 personer – rapporterer et højt stressniveau.

Dette markerer en stigning på 43% fra 2013 til 2021.

Men nu er der hjælp at hente i Frivilligcenter Rudersdal i den nye selvhjælpsgruppen "Sammen mod stress", hvor du kan finde støtte og fællesskab.

Frivillige facilitatorer Gruppen ledes af frivillige, som begge har været igennem en grunduddannelse i Frivilligcentret. Line trækker på en coachuddannelse og har erfaring i at facilitere samtaler i grupper og individuelt. Tilka er retoriker, ergoterapeut og coach med mange års erhvervs- og livserfaring. Begge lægger vægt på at lytte, reflektere og skabe plads til alle deltagere.

Vil du være med?

Gruppen er for dig, der lever med stress og er klar til at dele erfaringer med andre. Der er plads til max 8 deltagere. Forløbet foregår i Frivilligcentret i Holte. Det er gratis og starter den 26. marts fra 16.30 – 18.30 og strækker sig over syv onsdage frem til 14. maj. Tilmeld dig her

 

 

Stress

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 699