Skip to main content

Nyhed

Nyhed

 • Uddrag fra artiklens fulde tekst.: 66 kvinder har interesse i den nye klub. 9 ildsjæle med pionerånd er klar til at planlægge opstart og mindst lige så mange er klar til at brygge kaffe og sørge for forplejning, når møderne går i gang i det nye år.

Kvindefællesskabet vokser i Rudersdal, hvor de første 66 kvinder har meldt deres interesse i at være med i Blixen III og ildsjæle med pionerånd nu går i gang med at planlægge opstart af en ny klub i det nye år

Blixen Klub går sin sejrsgang i hele Danmark og kvindefællesskabet vokser også i Rudersdal. Den 16 november var Frivilligcentret og Blixen Klub værter for et opstarts- og informationsmøde for Blixen Klub III, hvor Søs Stadil gav en god introduktion til konceptet og delte erfaringerne fra egen Blixen Klub.

66 kvinder har interesse i den nye klub. 9 ildsjæle med pionerånd er klar til at planlægge opstart og mindst lige så mange er klar til at brygge kaffe og sørge for forplejning, når møderne går i gang i det nye år.

Der er grobund for fællesskab blandt kvinderne, der gerne vil være med i  et socialt netværk for kvinder +60 år, som tilbyder uformelt samvær, inspiration og aktiviteter.

Der er allerede to Blixenklubber i Rudersdal, som mødes på Havarthigården tirsdage og onsdagen, og der er venteliste til begge klubber. Blixen Klub er en succes med mere end 35 klubber fordelt i hele landet.

Klubbernes Mission: Gennem fælles oplevelser, foredrag, udflugter og ikke mindst samtaler at give kvinderne mulighed for at danne netværk både privat og gennem interessegrupper i Blixen Klubbens regi.

Blixen III opstart Artikel Nyhed

Forventninger
Mange af deltagerne i informations- og opstartsmødet fik skrevet lidt om deres forventninger til klubben:

"Møde interessante kvinder med godt humør og lysten til et aktivt fællesskab"

"Jeg håber at få et lille skud ‘kultur’ og viden"

"At møde nogle ildsjæle, der har lyst og overskud til at starte klubben"

"Da jeg netop er gået på pension, har jeg et ønske om, og tid til, at fortage mig noget givende sammen med andre."

"Tilflyttet til Birkerød og savner netværk."

"Har hørt meget godt om de eksisterende klubber."

"Et nyt fællesskab med andre kvinder."

"Jeg er altid parat til at få udvidet min horisont."

"Efter over 22 år i udlandet vil jeg glæde mig til at møde nye kvinder." osv. osv

Velkommen i det store frivillige miljø. Tak fordi I er med til at gøre en forskel for hinanden og god vind med den nye klub. Vi i Frivilligcentret er klar til at hjælpe jer med råd og dåd, hvis der bliver brug for det.

Kom med
Hvis du er kvinde 60+ er du velkommen til at skrive dig på listen over potentielle medlemmer helt uforpligtende, så modtager du information om mødedage og tidspunkter og grundlag for den nye  klub. Skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Frivillige

 • Oprettet den .
 • Sidst opdateret den .
 • Læst: 358
 • Uddrag fra artiklens fulde tekst.: Kom og se resultaterne af samarbejdet mellem kunstmaler Tina Hee, SIND Rudersdal og ”På Sporet” til maleriudstillingen, der åbner den 19. november.

Foto - skitse – maleri

Kom og se resultaterne af samarbejdet mellem kunstmaler Tina Hee, SIND Rudersdal og ”På Sporet” til maleriudstillingen, der åbner den 19. november.

Under overskriften ”Foto – skitse – maleri” udstiller deltagerne i Tina Hees to maleforløb deres malerier.

Tina Hee lægger vægt på, at det er spontanitet og intuition i et trygt fællesskab, der er omdrejningspunkter for forløbene.

Som hun skriver på sin hjemmeside: ”At male er terapeutisk – ikke terapi – men når man skaber et maleri ud fra noget, der fylder i det indre, uanset om det er negativt eller positivt, så kan det meget vel blive en kreativ “opdagelsesrejse” fyldt med energi og glæde. En rejse, hvor man blandt andet kommer af med uro, får bedre styr på tanker og følelser, og finder sin helt specielle vej fremad”.

Deltagerne udstiller deres malerier på Kulturcenter Mariehøj i Frivilligcenter Rudersdal, Øverødvej 246 A, 2840 Holte.

Der er fernisering søndag den 19. november fra kl. 13.00 - 15.00. Hvis du ønsker at deltage i ferniseringen, så tilmeld dig her: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller https://sind.dk/find-sind/aktivitetskalender/maleforloeb-fernisering senest mandag den 13. november 2023, så vi har sandwiches og drikkevarer nok.

Udstillingen varer til og med torsdag den 21. december 2023 og er åben i Frivilligcenter Rudersdals åbningstid, som er mandag til torsdag kl. 10 - 15.

På Tina Hees hjemmeside kan du læse mere om hendes kunst og maleforløb, som også viser billeder af maleforløbet på ”På Sporet” i 2022 https://www.tinahee.com/

Vel mødt!

Psykisk, Kreativitet

 • Oprettet den .
 • Sidst opdateret den .
 • Læst: 312
 • Uddrag fra artiklens fulde tekst.: Det er foreningens formål gennem aktivt og fornøjeligt foreningsliv at bevare og udbrede kendskabet til fortrinsvis dansk folkedans, folkemusik, folkesang samt danske folkedragter og egnsskikke fra det 18. og 19. århundrede.

Varmt velkommen til Birkerød Folkedanserforening, der netop et blevet medlem af Frivilligcentret. Foreningen har eksisteret siden 1948, og den har gennem årene drevet et antal folkedanserhold.

Det er foreningens formål gennem aktivt og fornøjeligt foreningsliv at bevare og udbrede kendskabet til fortrinsvis dansk folkedans, folkemusik, folkesang samt danske folkedragter og egnsskikke fra det 18. og 19. århundrede. Foreningen arrangerer undervisning i folkedans og afholder andre aktiviteter til at fremme formålet.

Foreningen driver nu et folkedanserhold for seniorer mandag eftermiddag kl. 16 til 18.

Her står der dans, godt humør og sund motion på programmet. Alle danser i deres almindelige tøj til levende musik leveret af dygtige spillemænd. Foreningen har egen danseinstruktør, Marianne Bornebusch.. Pausen går med kaffebord og fællessang.

Der er flest seniorer med i foreningen, men der er også plads til yngre.

Alle er velkomne til at danse med på Toftevangskolen i Birkerød den første måned uden at blive medlem. Folkedans giver godt humør og er sund motion for krop og hjerne.

Kontakt Per Ramsing: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., telefon 60873838.

Logo Folkedanserforening

 • Oprettet den .
 • Sidst opdateret den .
 • Læst: 345
 • Uddrag fra artiklens fulde tekst.: netop nu eftersøger bylivsnetværket i Holte ildsjæle og foreninger, som vil være med til at skabe julestemning til juletræstændingen d. 24. november.

Har du eller din forening tid og lyst til at være med til at skabe liv i byerne i Rudersdal, så er der netop nu momentum for at engagere sig. Bylivsnetvæk byder velkommen på et af de 40 bylivsmøder og netop nu eftersøger bylivsnetværket i Holte ildsjæle og foreninger, som vil være med til at skabe julestemning til juletræstændingen d. 24. november.

Kender du dit lokale bylivsnetværk?

Rudersdal Kommune arbejder for at skabe livlige bymiljøer, hvor butikkerne og livet blomstrer. På bylivstopmødet på Kulturcenter Mariehøj i august 2023 deltog næsten 200 engagerede deltagere, som generede 400 ideer til mere byliv.

For at fastholde energien fra bylivstopmødet er der oprettet fire bylivsnetværk i henholdsvis Holte, Birkerød, Nærum og Vedbæk/Trørød områderne. Her mødes butikker, frivillige ildsjæle, foreninger og andre gode kræfter for sammen at folde ideerne ud og skabe mere byliv.

Midlertidige afprøvninger

I bylivsnetværkene arbejdes der med midlertidige bylivs-eksperimenter. Der kan opstilles et skakspil i hovedgaden. Hvis ikke det bruges, så fjernes det igen. Der kan også laves popup butikker i tomme lokaler, hvor lokale råvarer kan sælges indtil lokalet igen er udlejet osv.

Tankegangen er at teste, hvad der skaber mere liv, og dermed mere handel i de lokale butikker.

40 bylivsmøder på et år

I løbet af 2023 og 2024 vil der blive afviklet 10 bylivsmøder i hvert område, og allerede efter det andet møde er der skabt konkrete resultater. I Nærum arrangerede lokale butikker en vinsmagningsrundtur hos byens handlende, og i Vedbæk arrangerede lokale kræfter et brag af en halloweenaften, som samlede byen omkring det nye kulturhus i den gamle stationsbygning. Deltagelse i netværket er frivilligt – men det kræver en dedikation for at være med til at forme aktiviteter i ens eget nærområde.

Bylivsnetværk i Birkerød, Mantziusgården

Vær med til at skabe julehygge i Holte

Lige nu eftersøger bylivsnetværket i Holte ildsjæle og foreninger, som er interesseret i at skabe en unik julestemning på Holte Stationsvej i forbindelse med juletræstændingen d. 24. november. Her er det er muligt at opstille en bod eller på anden vis gøre opmærksom på det som du, eller den forening du repræsenterer, er optaget af. Kontakt projektleder Tommy Engedal Kronborg fra Rudersdal Kommune på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for nærmere information.

Hvordan kan jeg deltage i bylivsnetværkene?

Du er velkommen på bylivsnetværk i alle fire byområder, men start med at finde det, som er tættest på dig. Hvad enten du kommer som borger, forening, butik eller noget helt fjerde, så er der plads til at deltage på lige præcis det niveau, der giver dig energi.

Måske kender du den ballonkunstner, som bylivsnetværket i Holte leder efter? Måske er du handy med hænderne, med lyst til at hjælpe med at bygge den bæredygtige træbænk de drømmer om i Vedbæk? Det vigtige er, at vi skaber ideerne og projekterne sammen – og så fører vi dem ud i livet i samarbejde.

Du kan finde et overblik over de fire områder her hvor du også finder kommende mødesteder og datoer samt referater fra allerede afviklede møder.

Bylivsnetværk

Netværk

 • Oprettet den .
 • Sidst opdateret den .
 • Læst: 422
 • Uddrag fra artiklens fulde tekst.: Frivilligcenter Rudersdal søger en praktikant i forårssemesteret 2024. Som praktikant hos os får du masser af erfaring ...

Vil du arbejde med frivillighed, projekter og socialt arbejde? Er du interesseret i blive en del af en uafhængig NGO, som styrker og synliggør det frivillige miljø lokalt?  Så er du måske vores kommende praktikant til foråret 2024.

Frivilligcenter Rudersdal tilbyder et praktikforløb hvor du får mulighed for at prøve kræfter med projektudvikling, socialt arbejde, storytelling og kommunikationsopgaver samt mulighed for at omsætte din teoretiske viden til praksis. Du vil få medindflydelse på opgaverne, så du arbejder med opgaver der interesserer dig, og som du gerne vil have erfaring med. Du kommer helt ind i maskinrummet i en lille NGO og får mulighed for at arbejde tæt med centerlederen. Vi har et bredt mix af opgaver, og du kan bl.a. være med til at:

 • Koordinere, udvikle og afvikle projekter med andre projektmedarbejdere.
 • Arbejde inden for ungeområdet i Rudersdal
 • Sætte ord og billeder på de gode historier om frivillige, som gør en forskel i vores lokalområde
 • Opsøge og koordinere med nye netværk, foreninger og virksomheder der kan have glæde af at være med i det frivillige miljø.
 • Opdatere og redigere i vores foreningens vejviser på vores hjemmeside
 • Rekruttere frivillige til forskellige aktiviteter
 • Deltage i det daglige administrative arbejde, hvor du kommer i kontakt med mange lokale ildsjæle

Vi tilbyder
Vi tilbyder meningsfulde opgaver, et godt og levende arbejdsmiljø i et lille sekretariat med en centerleder, projektmedarbejdere og en række frivillige. Du får:

 • Stor indflydelse på eget arbejde og tilrettelæggelsen af dette
 • Et bredt netværk i frivilligverdenen
 • Indblik og erfaring i NGO-verden
 • Et fleksibelt, rummeligt og uformelt arbejdsmiljø
 • Søde kollegaer, som står til rådighed med støtte og sparring
 • Anbefaling fra din praktikvært, som du kan bruge til jobsøgning m.v.
 • Mulighed for kompetenceudvikling gennem kurser og foredrag i Frivilligcentret
 • Mulighed for at forsætte efter praktikforløbet som studentermedhjælper

Det praktiske
Vi forestiller os, at praktikken løber fra februar til juni med mulighed for fleksibilitet i forbindelse med fx eksamensperioder og/eller eventuelt fritidsjob.

Arbejdstiden er i udgangspunktet 20-30 timer om ugen med flekstid. Der er derfor mulighed for både fuldtid og deltids praktik efter hvor mange ECTS du har til praktikken.  Praktikken er ulønnet, men vi dækker transportudgifter.

Ansøgning:
Send en ansøgning til os. Vi indkalder løbende til samtaler. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte nuværende praktikant og student Sofie Elton Rubini Jensen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., telefon 45890056 eller centerlederen Lisbeth Eckhardt-Hansen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., telefon 45890056.

Om din kommende arbejdsplads
Frivilligcenter Rudersdal er knudepunkt for frivillighed. Vi er en uafhængig NGO, som samler godt 100 foreninger og en række personlige medlemmer. Vi arbejder for, at alle har gode muligheder for at engagere sig og tage del i det frivillige miljø. Vi udvikler det frivillige miljø, giver sparring til foreninger, hjælper nye frivillige aktiviteter frem, låner lokaler ud og viser vej til foreninger, netværk, frivilligjob, selvhjælpsgrupper og aktiviteter. Vi arbejder tværsektorielt og støtter samarbejde på kryds og tværs af civilsamfundet, det offentlige og erhvervslivet.

Se filmen om frivillige stjernestunder: https://www.facebook.com/100064367544408/videos/1483954191963230

Læs: Stjernestunder i det frivillige foreningsliv, hvor praktikant Nina Dalsby formidler sin praktikrapport: https://frivilligcentret.dk/frivillig/stjernestunder.html?view=article&id=1019&catid=64

Læs ’En virksomhedspraktikants erfaringer i artiklen ’Nynne takker farvel’ https://frivilligcentret.dk/nyheder/8-nyheder/459-nynne-siger-tak-for-denne-gang

Se mere på www.frivilligcentret.dk eller facebook.com/frivilligcenterrudersdal

Job, Frivilligcentret

 • Oprettet den .
 • Sidst opdateret den .
 • Læst: 1026