Skip to main content

Bylivsnetværk søger samspil med foreninger

Har du eller din forening tid og lyst til at være med til at skabe liv i byerne i Rudersdal, så er der netop nu momentum for at engagere sig. Bylivsnetvæk byder velkommen på et af de 40 bylivsmøder og netop nu eftersøger bylivsnetværket i Holte ildsjæle og foreninger, som vil være med til at skabe julestemning til juletræstændingen d. 24. november.

Kender du dit lokale bylivsnetværk?

Rudersdal Kommune arbejder for at skabe livlige bymiljøer, hvor butikkerne og livet blomstrer. På bylivstopmødet på Kulturcenter Mariehøj i august 2023 deltog næsten 200 engagerede deltagere, som generede 400 ideer til mere byliv.

For at fastholde energien fra bylivstopmødet er der oprettet fire bylivsnetværk i henholdsvis Holte, Birkerød, Nærum og Vedbæk/Trørød områderne. Her mødes butikker, frivillige ildsjæle, foreninger og andre gode kræfter for sammen at folde ideerne ud og skabe mere byliv.

Midlertidige afprøvninger

I bylivsnetværkene arbejdes der med midlertidige bylivs-eksperimenter. Der kan opstilles et skakspil i hovedgaden. Hvis ikke det bruges, så fjernes det igen. Der kan også laves popup butikker i tomme lokaler, hvor lokale råvarer kan sælges indtil lokalet igen er udlejet osv.

Tankegangen er at teste, hvad der skaber mere liv, og dermed mere handel i de lokale butikker.

40 bylivsmøder på et år

I løbet af 2023 og 2024 vil der blive afviklet 10 bylivsmøder i hvert område, og allerede efter det andet møde er der skabt konkrete resultater. I Nærum arrangerede lokale butikker en vinsmagningsrundtur hos byens handlende, og i Vedbæk arrangerede lokale kræfter et brag af en halloweenaften, som samlede byen omkring det nye kulturhus i den gamle stationsbygning. Deltagelse i netværket er frivilligt – men det kræver en dedikation for at være med til at forme aktiviteter i ens eget nærområde.

Bylivsnetværk i Birkerød, Mantziusgården

Vær med til at skabe julehygge i Holte

Lige nu eftersøger bylivsnetværket i Holte ildsjæle og foreninger, som er interesseret i at skabe en unik julestemning på Holte Stationsvej i forbindelse med juletræstændingen d. 24. november. Her er det er muligt at opstille en bod eller på anden vis gøre opmærksom på det som du, eller den forening du repræsenterer, er optaget af. Kontakt projektleder Tommy Engedal Kronborg fra Rudersdal Kommune på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for nærmere information.

Hvordan kan jeg deltage i bylivsnetværkene?

Du er velkommen på bylivsnetværk i alle fire byområder, men start med at finde det, som er tættest på dig. Hvad enten du kommer som borger, forening, butik eller noget helt fjerde, så er der plads til at deltage på lige præcis det niveau, der giver dig energi.

Måske kender du den ballonkunstner, som bylivsnetværket i Holte leder efter? Måske er du handy med hænderne, med lyst til at hjælpe med at bygge den bæredygtige træbænk de drømmer om i Vedbæk? Det vigtige er, at vi skaber ideerne og projekterne sammen – og så fører vi dem ud i livet i samarbejde.

Du kan finde et overblik over de fire områder her hvor du også finder kommende mødesteder og datoer samt referater fra allerede afviklede møder.

Bylivsnetværk


Antal visninger 423