Skip to main content

Sammen om omstilling – vi gør det i praksis

Der er masser af muligheder for at praktisere bæredygtigt liv sammen med foreningerne og Frivilligcentret på Bæredygtighedsdagen på Birkerød Bibliotek i Læsesalen lørdag den 1. oktober kl. 10-16.

Vi tager hul på fremtiden med et grønt, klimavenligt, miljørigtigt liv i fællesskab med andre. Foreningerne og Frivilligcentret går sammen om omstilling – og du kan være med.

Tøjbytte
Gør et gratis garderobe-kup i tøj-bytte-boden hos Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse. Her kan du tage noget brugt rent med og bytte til nyt.

Fix, sy om og reparer
Besøg syværkstedet med skræddere fra Dansk Syrisk Kulturforening og få hjælp til at lappe dine bukser eller lægge din yndlingskjole. Her kan du også sy din egen stofpose og være en del af plastikposefrit Rudersdal.

Få hjælp af Repaircafe og Værktøjskassen til at reparere mindre ting, som lampen, blenderen, brødristeren og legetøjet.

Naturen
Få tips til at bruge naturen omkring dig i det bæredygtige køkken hos KulNaturforneningen opg få nye træningstricks hos Skovfit.dk.

Snak med Grøn Natur om at holde naturen ren og fri af skrald.

Heart2Heart
Kom og del Heart2Heats drømme om en verden, hvor dét at dele, er vores menneskers naturlige første valg og livsstil. Heart2Heart er nyetableret i Rudersdal og vil gerne have flere med i projekter, der støtter udfordrede og udsatte mennesker. Heart2Heart vil dele ressourcer og skabe bæredygtig balance mellem for meget og for lidt. Kom og få en snak om kommende projekter, bl.a. Projekt Juleglæde, et julearrangement for udsatte familier bygget op af overskudsressourcer og frivillighed.

Stil om med os
Besøg Frivilligcentret og foreningerne og hør, hvordan du kan være med i bæredygtige robuste fællesskaber, der peger fremad og omstiller i praksis. Kom og del dine erfaringer med at stille om til et bæredygtigt liv og få inspiration til at ændre vaner med hjem.

Catwalk
Vi slutter Bæredygtighedsdagen med ’catwalk’-show gennem biblioteket med dagens fedeste budskaber og fund.

Du møder
Du møder bl.a. Skovfit.dk, Kulnaturforeningen Skodsborg, Grøn Natur, Røde Kors Genbrug, Kræftens Bekæmpelse, Heart2Heart, Dansk Syrisk Kulturforening, Repaircafé Rudersdal, Værktøjskassen og Frivilligcenter Rudersdal.

Klimabevægelsen og Verdensmål i Hverdagslivet deltager med egne stande.

Vi glæder os til at besøge fremtiden og hente ny inspiration i det store og flotte program, som Rudersdal Bibliotekerne har sat sammen til Bæredygtighedsdagen den 1. oktober på Birkerød Bibliotek fra kl. 10 - 16.


Antal visninger 1311